Dijous, 20 de Gener del 2022

Actualitzada Dimecres, 19 de Gener del 2022 a les 19:45:46 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán | Conctacte: 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dilluns, 12 de Abril del 2021

SETMANA SANTA 2021

Torrent viu una Setmana Santa virtual amb l’Encontre Gloriòs dins de l’Assumpció

La Reina de l’Encontre de 2020-22, Azucena Guimerà, i el germà major suprem (el seu iaio), José Maria Palop, van participar en un programa especial en directe a Tele Torrent

La Setmana Santa s’ha viscut a Torrent de manera virtual per segon any, a causa de la pandèmia de covid-19. La Junta Central de Germandats i les confraries de la capital de l’Horta Sud han desplegat un programa virtual amb vídeos, fotografies i oracions virtuals per celebrar la setmana de passió. Cal destacar que l’encontre gloriós es va viure de manera privada en un ofici a l’interior de la parròquia de l’Assumpció, el dissabte 3 d’abril.

 

En la vigília pasqual de l’Assumpció, a les 19.30 hores, es va celebrar l’encontre entre el crist i la seua mare. El crist ressuscitat, que tradicionalment el porten els confrares de la Vera Creu, va ser portat pel corredor central de l’església fins l’altar, on l’esperava la Mare de Déu de Mont-Sió. En eixe moment des del sostre de la parròquia va començar a ploure més de 7.000 al·leluies de colors amb quatre formes diferents on es representava la resurrecció de crist.

 

Eren al·leluies diferents als que tradicionalment es llancen el diumenge de glòria, ja que estos sempre aporten versos amb una visió satírica, crítica amb la vida política o social de la ciutat, així com altres de caràcter religiós o d’alabança a la reina o germandats. De fet, tant dissabte (el dia de la vigília) com diumenge es van celebrar misses a totes les parròquies: Mont- Sió, Sant Lluis Bertran, Sant Josep, Bon Consell, Santa Maria del Monte Vedat i Sagrada Família.

 

 

ACTES VIRTUALS PER XARXES SOCIALS

El perfil oficial de la Junta Central va animar als torrentins a viure de forma virtual un altre any la Setmana Santa. Van acordar no fer cap acte públic per contenir la pandèmia animaven a tots a col·locar els cobertors des del dissabte 27 de març. Tal com afirmaven des de les xarxes socials: “Serà mostra de voler viure la Setmana Gran per a un cristià. Gaudim d’aquesta setmana tal com ens indique el nostre Arquebisbe de València, Sr. Antonio Cañizares “Hem de viure amb fondària i intensitat renovades les celebracions litúrgiques de les jornades d’aquesta, i especialment les del Tridu Sacre”.

 

Els confrares van programar vídeos de fotografies de diferents moments viscuts per les germandats en anys anteriors, cada dia es pujaven vídeos de Diumenge de rams, de Dilluns Sant, Dimarts Sant, Dimecres Sant, com l’encontre de la Verònica, així com de Dijous sant i el silenci, o el Sant Soterrar, de Divendres Sant, l’encontre dolorós o el propi diumenge, dia gran amb fotos de l’encontre.

 

D’entre les connexions en directe que van fer destaquen les de Dilluns Sant, via crucis de la Germandat de Jesús de Medinaceli, a la parròquia Sant Joan Bosco. O la de Dimarts Sant, com el via crucis de la germandat de les Negacions de Pere, de la parròquia Sant Lluís Bertrán. Dimecres Sant va ser el torn de la Reflexió i Processió de la Germandat de l’Oració de l’Hort, dins de la seua programació del 75é aniversari, que connectava amb la seua processó virtual de de les cadenes. També va haver temps per recordar la visita al dosser realitzat en 2016 per la Molt Il·lustre G. Jesús davant el Sanedrí. Una Setmana Santa diferent però plena d’actes.

Comentari
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.81.172.77

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.