Dissabte, 28 de Setembre del 2024

Actualitzada Divendres, 27 de Setembre del 2024 a les 19:16:17 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dissabte, 17 de Abril del 2021
PARTIDO POPULAR

Amparo Folgado, nova presidenta local del PP de Torrent amb el 55% dels vots

El 99,3% dels 446 afiliats amb dret a vot ha depositat la papereta en el Congrés Local

Victoria per la mínima d'Amparo Folgado, amb un 55% dels vots enfront d'Arturo García. Els populars torrentins van votar en massa en un Congrés Local marcat per les mesures de seguretat per la pandèmia i que ha mostrat de nou la forta divisió dins del partit des de l'últim congrés local en maig de 2013 va ajudar a pujar a Vicente Soria i els seguidors de la exalcaldesa María José Catalá.

El resultat, molt ajustat, 245 per a l'actual portaveu del grup municipal i exalcadesa, i 198 per al portaveu adjunt, deixa les espases enlaire després d'un congrés local que es va plantejar des de totes dues faccions com unes primàries. L'envit de Folgado, que no va voler negociar un candidat de consens i presentar-se, va plantejar una batalla total en la qual per fí els folgadistas es fan amb el control del partit. A canvi, Folgado haurà de conviure fins a les pròximes eleccions amb el seu portaveu adjunt en el grup municipal popular, un clar cap visible de l'oposició després de presentar-se per sorpresa.

Les votacions van començar aquest matí en la segona planta del Antic Mercat de Torrent a causa de les mesures de seguretat sanitària per la pandèmia, amb aforament limitat de 15 persones a la sala de votacions. Del prop de miler de militants, només 446 estaven al corrent de pagament de quotes i amb dret de vot.



Jornada de votació marcada pel Covid

Sobre les 11.15 del matí ha votat primer Arturo García, i dos torns després Amparo Folgado. L'anècdota del matí ha sigut l'el oblit del DNI que havia deixat a la presidenta de la mesa per part del portaveu adjunt. La exalcaldesa també ha presenciat per la seua part com deixaven sense votar temporalment al seu fill per a comprovar l'estat del pagament de les quotes.

Encara que les votacions han acabat a les 19.30 el resultat de les votacions no s'ha fet públic fins a les 21.30 de la nit. A causa de les hores, no s'ha realitzat compareixença pública programada als mitjans de comunicació. Els dos candidats han fet unes declaracions només per les seues xarxes.

Amparo Folgado ha donat les gràcies a tots els afiliats del PP de Torrent en el qual ha qualificat com un dia històric. "Ara ens toca treballar junts al servei de Torrent i dels torrentins. Gràcies per la Confiança", ha escrit l'actual portaveu del partit, que ha penjat una foto com a guanyadora amb els representants del Partit Popular de la província que han estat en les votacions a Torrent.

Per la seua banda, Arturo García ha sigut el primer a baixar a la Plaça Major junt a la Torre on ha agraït el suport a tots els que li han votat. El primer que ha fet Arturo és felicitar a Amparo pel resultat. "Enhorabona a Amparo Folgado, nova presidenta del partit a Torrent. I moltes gràcies a tots els afiliats que heu confiat en mi. Crec que el partit ens necessita a tots i hem d'aportar el nostre granet d'arena per a fer-lo més gran encara", ha assenyalat Arturo, que ha afegit mitjançant un vídeo una frase reveladora "Ací ha començat un projecte, encara hi ha partit. Encara falten moltes coses per fer. El partit ens necessita".

A preguntes d'este periòdic, Arturo ha negat que eixes declaracions tinguen per objecte presentar-se com a candidat a l'alcaldia. "No és el moment, i el que necessita el PP és un partit unit", ha assenyalat Arturo, que ha assegurat que serà lleial a la portaveu Amparo Folgado". També ha reiterat que el resultat no és una derrota de l'anterior executiva perque el projecte que es presentava era totalment renovador amb només 2 dels 25 integrants de l'anterior executiva". També ha assenyalat que ha parlat amb Amparo Folgado i li ha assegurat que no va a ser un impediment i que va a treballar junt a ella per a tindre un partit fort per a guanyar eleccions.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.145.103.154

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.