Dissabte, 27 de Abril del 2024

Actualitzada Divendres, 26 de Abril del 2024 a les 13:32:43 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Divendres, 09 de Abril del 2021
COMPROMÍS

Compromís denuncia que Ros convoque un ple urgent per a modificar el pressupost sense detallar el contingut a l’oposició

La modificació inclou la compra d’un local per 310.000€, costejat íntegrament per l’Ajuntament de Torrent, per a cedir-lo gratuïtament a l’Agència Valenciana de Seguretat Ferroviària.

El govern municipal de PSOE-Cs de Torrent ha celebrat un Ple Extraordinari i Urgent aquest divendres 9 d’abril de matí, vespra del cap setmana de Sant Vicent, on ha aprovat 41 partides de despesa, mitjançant una modificació del pressupost que va aprovar-se recentment, el 4 de febrer de 2021.

L’aprovació definitiva de l’actual pressupost no va estar exempta de polèmica, en rebutjar l’alcalde Ros les propostes del partit Compromís, únic grup municipal que va presentar reclamacions, en no considerar-lo legitimat per a presentar-les, tot i comptar amb dos regidors al consistori.

Als dos mesos es despengen amb una proposta que pretén modificar, quasi en un 9%, el pressupost que l’alcalde Ros considerava com a modèlic i del qual no ens deixaren presentar reclamacions, a més a més, la proposta de modificació, presentada per la Junta de Govern Local, no documenta el detall dels canvis que afectarien les partides del pressupost vigent, tan sols es limita a un titular que en molts casos només conté 5 o 6 paraules”. ha explicat el portaveu de Compromís, Pau Alabajos.

Alabajos ha revelat que algunes de les partides són especialment cridaneres, com per exemple la compra d’un local per 310.000€, que està previst cedir-lo gratuïtament a l’Agència Valenciana de Seguretat Ferroviària, sense documentar, a l’expedient lliurat als grups de l’oposició, la taxació efectuada, ni especificar la superfície útil ni la ubicació del local. “En tot cas des de Compromís no compartim la política de l’alcalde Ros de cedir gratuïtament els impostos dels torrentins i les torrentines a un tercer, encara que siga una institució pública; ni tan sols pagaran un lloguer per ocupar eixes instal·lacions”, ha criticat el portaveu dels valencianistes.

També existeixen diferents partides de despesa en festes i diferents activitats a l’aire lliure, per 240.000€, que no expliquen com van a gastar-se ni a organitzar-se, tot i sabent que el conjunt de la societat està afectada per una pandèmia que no sembla que estiga prop d’acabar-se”, ha relatat Alabajos.

Finalment des de Compromís consideren molt greu la falta de documentació sobre 5 partides de despesa previstes per a indemnitzacions per suspensió de contractes; “no sabem a quines empreses volen indemnitzar-se, els motius, i perquè aquestes rescissions no es tingueren en compte quan aprovaren el pressupost fa dos mesos”.  

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.133.141.6

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.