Divendres, 29 de Març del 2024

Actualitzada Dimecres, 27 de Març del 2024 a les 17:54:08 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dijous, 08 de Abril del 2021
MÚSICA

El pianista Grigory Sokolov fa escala en l'Auditori de Torrent

José Manuel Zapata, Concha Velasco, Patrícia Espill i Hongaresa de Teatre completen el cartell del mes d'abril

La naturalesa única i irrepetible de la música feta en el moment present és fonamental per a comprendre la bellesa expressiva i l'honestedat convincent de l'art de Grigory Sokolov. Les interpretacions poètiques del pianista rus (Leningrad, 1950) cobren vida amb una intensitat mística en la interpretació, sorgeixen del profund coneixement de les obres del seu vast repertori.

 

Els seus programes de recitals abasten des de transcripcions de la polifonia sagrada medieval i obres de Byrd, Couperin, Rameau, Froberger fins a la música de Bach, Beethoven, Schubert, Schumann, Chopin, Brahms i composicions històriques del segle XX de Prokófiev, Ravel, Scriabin, Rachmaninoff, Schoenberg i Stravinski. És àmpliament reconegut com un dels millors pianistes de l'actualitat, un artista universalment admirat pel seu perfil visionari, la seua espontaneïtat fascinant i la seua inflexible devoció per la música.

 


Grigory Sokolov va començar a tocar el piano al cap de cinc anys i, dos anys després, va començar a estudiar amb Liya Zelikhman a l'Escola Especial Central del Conservatori de Leningrad. El prodigiós talent de Sokolov va ser reconegut en 1966 quan, als 16 anys, es va convertir en el músic més jove a rebre la Medalla d'Or en el Concurs de piano Internacional Tchaikovsky a Moscou. Va realitzar importants gires de concerts pels Estats Units i el Japó en la dècada de 1970.

 

Els seus enregistraments en viu de l'època soviètica van adquirir un estatus quasi mític a Occident, evidència d'un artista alhora completament individual, com cap altre, però alimentat pel ric sòl de la tradició russa de tocar el piano. Després del col·lapse de la Unió Soviètica, Sokolov va començar a aparéixer en les principals sales de concerts i festivals d'Europa. Va actuar extensament com a solista amb orquestres del més alt calibre, abans de decidir centrar-se exclusivament a fer sols recitals. Sokolov realitza al voltant de 70 concerts cada temporada, se submergeix completament en un sol programa i realitza gires per tota Europa. El programa d'aquesta gira inclou les obres “Quatre polonaises” de Frédéric Chopin i “10 Préludes op.23” de Serguei Rachmaninoff. El concert tindrà lloc el dilluns 26 d'abril de 2021 a les 19 h.

 


La programació del mes d'abril en l’*Auditori de Torrent ens porta altres figures importants com la gran Concha Velasco. En el seu últim treball, “L'habitació de María”, ens parla, en clau de dramedia optimista, de la VIDA, en majúscules. D'amor, de felicitat, de tristesa, de vitalitat, de soledat, d'angoixa i d'alliberament. També és un thriller de catàstrofes, perquè les flames avancen incontrolades cap a Isabel, com a compte arrere vital perquè isca d'ella mateixa abans que tot siga cendra (diumenge 11 d'abril de 2021 a les 19 h).



També visitarà l'escenari de l’Auditori de Torrent el tenor José Manuel Zapata, amb el seu espectacle “Del revés”, un recital-monòleg que es converteix en un fantàstic viatge a través de la seua vida i la música que li ha acompanyat; una ocasió única per a saber en què pensa un tenor, com es relaciona amb la seua veu, i per què, després de passar per tota mena d'experiències, el motor de la seua vida continua sent un profund amor per l'òpera i el cant (divendres 16 d'abril de 2021 a les 19.30 h).


L'humor també té cabuda en la programació per a aquest mes d'abril i arriba de la mà de Patrícia Espill, còmica reconeguda a escala nacional amb diferents aparicions en Comedy Central, El Club de la Comèdia i Buenafuente, entre altres. En el seu monòleg “Parlant sola” ens submergeix en la comèdia del segle XXI, una comèdia transgressora, valenta i irreverent, que et farà creure en el fictici més que en la mateixa realitat (dissabte 10 d'abril de 2021 a les 19 h).

 


Companyia Hongaresa de Teatre realitza en “Enceses” una radiografia d'Espanya a través de la figura de la poeta alacantina Paca Aguirre. La seua vida i obra són la matèria primera aquest muntatge teatral, un emotiu diàleg entre teatre i poesia protagonitzat per Lola López, acompanyada en directe per la guitarra del mestre José María Gallardo del Rei i la veu flamenca de Paco del Pou (diumenge 18 d'abril de 2021 a les 19 h).

 


La programació del mes d'abril es tanca amb un altre muntatge teatral, “Desmuntant a Sèneca”, interpretat per Jorge Javier Vázquez, on es combina la personalitat d'un dels comunicadors més televisius del país amb els valuosos ensenyaments morals de Lucio Anneo Sèneca, tot a ritme de projeccions, música, filosofia i molt humor (diumenge 25 d'abril de 2021 a les 19 h).

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.90.202.157

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.