Dissabte, 27 de Abril del 2024

Actualitzada Divendres, 26 de Abril del 2024 a les 13:32:43 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
Archivo de la Moncloa Archivo de la Moncloa
REDACCIÓ
Dijous, 08 de Abril del 2021
CAMPANYA DE VACUNACIÓ COVID19

I si ja estic vacunat amb una dosi d'AstraZeneca, què passarà?

El Ministeri de Sanitat planteja dos escenaris, des de deixar a les persones vacunades amb només una dosi o emprar altres vacunes compatibles

L'anunci del Ministeri de Sanitat de no vacunar a menors de 60 anys amb la vacuna d'Astrazeneca ha fet saltar per l'aire l'estratègia de vacunació. Al voltant de les 9 de la nit i després de la reunió de la Interterritorial s'anunciava la decisió de no vacunar amb la vacuna sueca anglesa als menors de 60 anys. Des de hui només s'administrarà a les persones d'entre 60 i 65 anys mancant que es modifique l'edat màxima autoritza per a vacunar-se amb AstraZeneca.

 

Ara el ministeri que dirigeix Carolina Darias estudia què fer ara amb els qui ja han sigut vacunats amb la primera de les dues dosis i es posa damunt de la taula dues opcions. La primera, no fer res. És a dir, interrompre la pauta de vacunació i deixar a aqueixos pacients, en la Comunitat Valenciana més de 300.000, amb una única dosi. Cal recordar que la majoria dels quals han rebut la vacuna d'AstraZeneca en la Comunitat són personal essència: professors, personal de centres educatius, bombers i membres de forces de seguretat de l'estat, així com personal de centres sanitaris.

 

La segona opció és pautar una segona dosi d'una altra vacuna als qui han rebut la primera dosi. Aclarir que els estudis apunten al fet que amb una sola dosi de la vacuna sueca anglesa proporciona una protecció enfront del virus de fins al 76 per cent passats uns 20 dies des de l'administració de la primera dosi. De moment, aquells que han rebut la primera dosi d'AstraZeneca tenen entre 10 i 12 setmanes fins que vença el termini indicat per a rebre la pauta completa. Fins a aqueix moment, Sanitat podrà decidir què fer.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
18.191.216.163

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.