Divendres, 26 de Abril del 2024

Actualitzada Dijous, 25 de Abril del 2024 a les 19:14:05 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dimarts, 30 de Març del 2021
INFRAESTRUCTURES

VOX denuncia "discriminació lingüística" en el nou pavelló del Toll

La formació de Santi Abascal ha volgut denunciar que la retolació de les instal·lacions s'ha realitzat íntegrament en un valencià-catalanizat

VOX ha volgut denunciar el que per a ells és una discriminació lingüística en la retolació de les noves instal·lacions del pavelló poliesportiu del Toll l'Alberca. Segons critiquen des de la formació de Santi Abascal, "amb molta probabilitat, la nostra ciutat acollirà tornejos on competiran equips procedents d'altres comunitats autònomes i, per tant, castellà-parlants; a més, Torrent té alta població que no parla valencià per diverses raons; i per consegüent, no retolar també en espanyol reflecteix una clara discriminació lingüística".

 

Des de VOX també han aprofitat per a denunciar l'augment de pressupost a l'Oficina d'Ús i Promoció del Valencià
que té assignat un pressupost per a l'any 2021 de 237.000 euros. Recorden que en 2020 va ser de 213.000 euros i de 195.000 euros en 2019, "partides que han anat augmentant en cada exercici per a, sens dubte, continuar el full de ruta de la imposició lingüística arraconant, cada vegada més, a l'idioma espanyol".

 

Per a concloure afigen que han comprovat que el pavelló manca de mastelers on col·locar les banderes que, "atesa la Llei 39/1981, per la qual es regula l'ús de la bandera d'Espanya, obliga a la seua instal·lació en edificis i centres públics". Igualment, "l'estructura no disposa de plaques fotovoltaiques, la qual cosa haguera convertit l'edifici en un centre esportiu autosuficient, donant mostres que veritablement existeix". Intenció i voluntat d'abaratir costos i contribuir a aquesta ciutat intel·ligent de la qual tant fa gala el responsable de l'Àrea d'Estratègia, Innovació i Economia.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
18.222.120.133

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.