Dissabte, 20 de Abril del 2024

Actualitzada Divendres, 19 de Abril del 2024 a les 13:17:30 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dilluns, 29 de Març del 2021
CRISI CORONAVIRUS

Compromís proposa ampliar el Pla Resistir a tots els sectors afectats pel tancament de març de 2020

Entre les activitats afectades per l’Estat d’Alarma, i que havien quedat fora en la primera proposta presentada pel govern municipal, es troben 22 tipus de Comerç al Detall (excepte aliments, begudes i tabacs), les Acadèmies, el sector Cultural, la venda de Vehicles, les activitats Esportives, les Perruqueries i Salons d’Estètica, i finalment els serveis de Reparació i Manteniment

Compromís va presentar una proposta a la reunió del Pla d’Acció Municipal per tal de definir les noves ajudes econòmiques als sectors afectats pels successius confinaments; proposant ampliar de manera important les subvencions contemplades en el Pla Resistir. El grup municipal proposa dedicar l’excedent de la primera tanda d’ajudes (d’aproximadament un milió d’euros) a completar proporcionalment les sol·licituds amb aquelles activitats econòmiques que foren suspeses pel RD 463/2020 de 14 de març de 2020 pel qual es declarava l'Estat d'Alarma.

 

Entre les activitats afectades per l’Estat d’Alarma, i que havien quedat fora en la primera proposta presentada pel govern municipal, es troben 22 tipus de Comerç al Detall (excepte aliments, begudes i tabacs), les Acadèmies, el sector Cultural, la venda de Vehicles, les activitats Esportives, les Perruqueries i Salons d’Estètica, i finalment els serveis de Reparació i Manteniment.

 

Alabajos ha destacat la difícil situació que travessen els comerços de Torrent, i també les acadèmies, i molts altres sectors que han vist reduïdes les seues activitats arran la crisi sanitària. “La prioritat en la gestió municipal ha de ser la de rescatar el màxim nombre de negocis vinculats a l’activitat local que no pogueren entrar en la primera tanda d’ajudes”. Segons el portaveu, "és una prioritat perquè la reducció d’horaris i la baixada de consum, directament vinculades a la crisi econòmica provocada per la pandèmia, els està portant a una situació límit".

 

Com a preparació a la reunió del Pla d’Acció Municipal, des de Compromís es va mantindre una entrevista prèvia amb l’Associació de Comerciants de Torrent (ACST), en què varen traslladar les seues propostes, fonamentades en la problemàtica generada pel coronavirus al comerç i els serveis que operen a Torrent. “Ha estat una reunió molt important i profitosa, que ens ha ajudat a perfilar la nostra petició d’ampliació de les subvencions inicialment contemplades al Pla Resistir”, ha conclòs Alabajos.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
18.225.117.183

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.