Dijous, 25 de Abril del 2024

Actualitzada Dijous, 25 de Abril del 2024 a les 12:15:08 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dimecres, 24 de Març del 2021
20 ANIVERSARI

L’Opinió de Torrent compleix 20 anys de periodisme local independent

La pandèmia ha impedit celebrar l’aniversari de les dues dècades, que l’empresa editora TORRENT MEDIA SL espera fer en per al 25 aniversari

om les grans idees, que naix en espais xicotets, el periòdic L’Opinió de Torrent va fer també els seus primers passos així, en l’ordinador personal d’una habitació amb llit i escriptori. El que pocs saben és que el número que havia d’eixir al gener de 2000 es va esfumar esborrat en l’ordinador i es va haver de començar de nou.

 

L’únic redactor, fotògraf, director, repartidor i comercial era Manuel Amate. Es va haver de tornar a redactar i fer noves fotos. Finalment seria el dia de la plantà, en plena setmana fallera, quan eixiria el número 1 del periòdic. Una portada amb una foto històrica, la primera falla municipal de l’Ajuntament i notícies com el conflicte del clavegueram del Vedat.

 

Era una època en què les càmeres encara no eren digitals i es revelaven els negatius als dos dies en FotoYa, i les notes de premsa arribaven en fax, i poques en correu electrònic encara. Tota la informació era manual, però a poc a poc el projecte va anar prenent forma. Es van invertir 300.000 pessetes en una càmera digital SONY de discos que permetia tindre fotografies a l’instant i es va unir al projecte Mamen Casabán. Això va permetre passar de ser mensuals a quinzenals.

 

També existia des de feia poc a la ciutat un periòdic d’anuncis anomenat El Torrentí, i l’arribada de l’Opinió de Torrent com a competència va suposar un canvi informatiu rellevant a la ciutat, ja que aquest nou periòdic va incorporar continguts més elaborats i entrevistes.

 

Passats uns anys, L’Opinió de Torrent va augmentar la seua tirada a 5.000 exemplars i es va convertir en referent informatiu en informació política, social, cultural i esportiva. Anys després s’afegiria una altra secció d’economia i comerç, que completava les seccions, on la d’Opinió era la més important, amb columnistes rellevants com Ezequiel Castellanos, Pasqual Climent, Arturo García, Xavier Martí, Miguel Gascón i Carles X. Puig. 

 

 

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
52.14.221.113

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.