Dissabte, 20 de Abril del 2024

Actualitzada Divendres, 19 de Abril del 2024 a les 13:17:30 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dimecres, 24 de Març del 2021
COMPROMÍS PER TORRENT

De qui és l'aigua pública de Torrent?

L'Ajuntament de Torrent ha entregat la contractació de l'energia d'Aigües de l'Horta a la filial catalana de la multinacional Suez Environment, empresa francesa que controla el 49% de les accions d’Aigües de l’Horta. Es tracta d’un contracte que pot perllongar-se fins els 5 anys, quan la vida de l’actual Aigües de l’Horta estatutàriament acabarà en 2023. Els fets varen produir-se al Consell d’Administració d’Aigües de l’Horta, que va aprovar, el passat divendres 12 de març, cedir la contractació de la totalitat del subministrament elèctric d’Aigües de l’Horta a la central de compres del grup Suez, que actualment explota la concessió de l’aigua de Torrent.

 

A la documentació enviada als membres del Consell d’Administració hi figurava un informe emés per la pròpia multinacional on proposa aquesta cessió, valorada en 2.560.000€, la qual es gestionaria des de Barcelona mitjançant un contracte de 3 anys més dos possibles pròrrogues d’un any addicionals. En aquest expedient no hi figurava cap altre informe, ni emés per funcionari municipal o per auditor independent, sobre la idoneïtat de cedir el control d’aquest tipus de contractacions, curiosament, com deia, només s’incloia el de la pròpia empresa que proposava assumir la gestió de la licitació.

 

Així doncs, la proposta literal que aprovà el Consell d’Administració ha suposat “acordar la adhesión de la Sociedad (Aigües de l’Horta) a esta licitación a través de la central de compres del grupo (multinacional Suez a Barcelona)”, i fou votada a favor per tots el grups municipals amb representació (PSOE, PP, Cs i Vox) excepte Compromís que votàrem en contra.

 

Com a portaveu de Compromís per Torrent, vull remarcar que aquesta manera de governar, sense cap tipus de control municipal, és tota una declaració d’intencions per part de l’alcalde Ros, que públicament ha expressat en repetides ocasions el seu amor per la multinacional que explota el servei d’aigua potable de Torrent des del 1996, any en que també era alcalde.

 

Finalment des de Compromís volem alertar que el govern municipal de PSOE-Cs, encapçalat per Ros, ha entrat en una espiral molt perillosa per als interessos de Torrent, on la pèrdua dels processos de control dels procediments de contractació, sense cap tipus de verificació pública, i per un període i quantia tan important, suposa eludir l’àmbit de la pròpia Intervenció Local com a màxim òrgan de fiscalització econòmic de l’activitat de l’Ajuntament.

 

Cal que recordem quan governava el Partido Popular i des de l’oposició, de la qual formava part aleshores el propi PSOE, se li interpel·lava sobre el perill que suposava per als interessos de Torrent privatitzar serveis o processos de control públic a empreses que només busquen el seu propi benefici societari; però com també succeeix en altres casos, com la recent negativa a acceptar reclamacions de l’oposició als pressupostos locals, l’actual alcalde Ros, acompanyat de Ciudadanos, actua igual que les seues predecessores, tal vegada per això, perquè no li agraden els controls, és que mai ha volgut gestionar l’Ajuntament de Torrent amb Compromís.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
18.223.107.149

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.