Dijous, 25 de Abril del 2024

Actualitzada Dimecres, 24 de Abril del 2024 a les 13:37:18 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dimecres, 24 de Març del 2021
FERRAN GONZÁLEZ-UN ESPAI PER A LA PIME

Reclamacions pel tancament de l’Estat d’Alarma

Si pensem en els negocis que estan patint els efectes de les mesures de tancament i limitatives de l’activitat acordades des de la declaració de l’Estat d’Alarma, segurament el primer sector que ens vidria al cap siga l’hostaleria, per la visibilitat del mateix i la duresa de les mesures que se’ls han imposat. Però, hi ha més sectors afectats, com per ara el de les activitats esportives, gimnasos i clubs esportius, o els relacionats amb l’allotjament, turisme i sector tèxtil, entre d’altres.

 

Però surgixen vàries questions, i una és, quins conceptes poden reclamar-se? Els negocis afectats per les mesures restrictives que han tingut un greu perjuí per la declaració d’Estat d’Alarma i les seues mesures, poden reclamar tant pel lucre cessant aixina com pel dany emergent actual i futur, i igualment, si la seua marca comercial s’ha vist perjudicada o ha perdut oportunitats de negoci rellevants.

 

Açò representa que es podrà sol.licitar compensació, per exemple, pel pagament dels lloguers, els costos socials de l’empresa i al seu cas, per la constitució de préstecs com els ICO que han hagut de suscriure durant este periode per fer-ne front als pagaments ordinaris. Es tindrà en compte la facturació dels darrers exercicis fiscals i tot allò constituirà la base de l’import que corresponga reclamar.

 

Altre dels dubtes que es plantegen, és al voltant del termini per poder sol.licitar eixes indemnitzacions. Resumidament, podem concloure que tot i què existixen diverses corrents doctrinals, allò raonable és englobar-ne en la reclamació tot el perjuí que s’estiga causant al negoci, i en conseqüència, el termini comptarà des que s’alcen les mesures limitatives. El termini és d’un any des d’aleshores, i per això s’han de tindre en compte les dos declaracions d’Estat d’Alarma, aixina com les mesures autonòmiques dictades per la Generalitat, ja que cadascuna d’elles ha comportat unes mesures més o menys limitatives depenent del sector afectat i amb una data d’inici i de finalització distinta.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.12.41.106

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.