Divendres, 18 de Octubre del 2024

Actualitzada Dijous, 17 de Octubre del 2024 a les 10:02:47 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dimecres, 24 de Març del 2021
"VORA SÈQUIA" EZEQUIEL CASTELLANOS

“Massa decorat i sols decorat”

No hi ha cap mena de dubte que l’Ajuntament, marca la vida social i política del nostre poble, per molt que a algunes persones ens semble que la marca amb una miqueta de retard o a contrapunt. Fos com fos, en coincidència amb el 15 de març, la Casa Gran, ha volgut posar-se en consonància amb les que enguany seran les “no falles” i ha enllumenat la façana amb la senyera tricolor del valencians.

 

Sí, sí, tricolor; una senyera que originàriamnent prové dels pals vermells de la corona d’aragó i que en origen, era la bandera local de la ciutat de València. Sí, una bandera tricolor a causa de la decisió dels síndics del cap i casal del segle XIV, en veure’s afavorits per la utilització de la corona reial.

 

La façana municipal de Torrent s’omple de llum i color en aquestes dates en què, la pandèmia, ens deixa respirar una miqueta i comencem a veure la llum que hi ha al remat d’un túnel, que ha durant més d’un any i que ens ha tingut sense esma durant massa temps.

 

Una façana municipal, que alberga una política passada de punt i escorada cap a la dreta, degut al pacte existent entre els socialistes torrentins i els “ciudadanos de Cantó, però sense Cantó”. Una política que oblida massa sovint, la necessitat d’avançar i de fer del nostre, un poble espavilat i culte, net i respectuós.

 

Però, la ciutadania observa com els 80 anys de silenci i desinformació, influeixen sobre pràctiques i costumns genuïnes i, el que és pitjor encara, es deixen de costat iniciatives recuperadores que podrien contribuir a posar en valor el nostre territori.

 

Fa llàstia veure com, cada lesgislatura local, es torna a la casella d’eixida d’una manera cíclica, però en espiral. Un moviment aquest, massa viscut i sovint molt recreatives, les rutes del Vedat i de la Serra Perengissa, els “no nats” horts perimetrals”, el banc de terres... Enllumenem la façana per Nadal i per Falles, però hi ha massa coses interessants que, com no tenen llum pròpia, resten oblidades, quan no desballestades, com és el cas de la Ruta de l’aigua, malmesa a causa de l’oblit i també de la DANA Glòria, que va fer de les seues però que ningú no ha parat esment en reparar-la.

 

Encenem llums tricolors a la façana municipal, però oblidem el cas de la Granja del Pampo, la contaminació per purins d’un ampli sector agrícola del nostre terme municipal, gastem més del que toca mantenint encesos els llums de poligons que ningú viu ni transita, oblidem la necessitat d’obrir les escoles i instituts al veïnat i les organitzacions existents, deixem de pagar passos en favor de la formació continua de les persones... però enllumenem la façana municipal. Tot decorat, massa decorat i, res més que decorat.

 

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.145.91.104

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.