Dimarts, 16 de Abril del 2024

Actualitzada Dilluns, 15 de Abril del 2024 a les 12:26:12 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dimarts, 23 de Març del 2021
CRISI CORONAVIRUS

Els torrentins no podran eixir fóra de la Comunitat, però si podran vindre turistes extrangers

La Unió Europea ha demanat "coherència", ja que "els riscos vinculats al coronavirus són similars siguen els viatges interiors o transfronterers"

Els torrentins no podran eixir de la Comunitat Valenciana en estes vacances de Setmana Santa, pero sí que podrien vindre turistes extrangers a Torrent. La Comissió Europea ha demanat "coherència" en les restriccions de viatge que aplica dins del territori nacional i no respecte als desplaçaments des de i cap a altres països de la UE, ja que "els riscos vinculats al coronavirus són similars siguen els viatges interiors o transfronterers".

 

A aquesta petició va contestar la ministra de Sanitat, Carolina Darias, "comptem amb protocols comuns en l'àmbit de la UE que permeten la mobilitat entre països. Els estrangers que arriben a Espanya vénen amb una PCR negativa, per la qual cosa hi ha un element de seguretat en aqueix desplaçament". Cal recordar que les comunitats autònomes estan perimetrades i estan prohibits els desplaçaments entre territoris, però no l'arribada d'estrangers a qualsevol comunitat, aquesta mesura està sent criticada per la Unió Europea que veu una doble vara de mesurar.

 

Els estrangers que vulguen passar les seues vacances, tant a la Comunitat Valenciana com en la resta d'autonomies tan sols han de presentar un PCR negatiu, que a França, per exemple és gratuïta, però no ho poden fer els mateixos ciutadans espanyols per a eixir de la seua regió. Per contra, els espanyols que tenen perimetrades les seues autonomies, sí que poden viatjar a qualsevol país europeu, "sempre que complisquen amb les restriccions i les mesures imposades al país al qual es desplacen" ha aclarit la ministra Darias.

 

Aquesta contradicció l'explica la ministra de Turisme, Reyes Maroto, "els estrangers vénen amb PCR i això no es pot garantir en els viatges en la Península". Va reconéixer que "no es té capacitat de control per als viatges nacionals, mentre que, com el 80% dels internacionals arriben amb avió, és més senzill establir controls sanitaris d'aquest tipus". La Comunitat Valenciana té, hui dia, la incidència acumulada més baixa d'Espanya i està rebent turistes de països com Alemanya o França on la seua incidència s'ha duplicat i triplicat respectivament en aquesta última setmana.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
18.119.17.207

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.