Divendres, 19 de Abril del 2024

Actualitzada Divendres, 19 de Abril del 2024 a les 13:17:30 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dilluns, 22 de Març del 2021
CULTURA

Torna el Brassurround Torrent del 26 al 28 de març

La XIV edició del festival ret homenatge al trombonista Toni Belenguer

Amb un any de retard, el festival Brassurround Torrent celebrarà del 26 al 28 de març la seua XIV edició. Enguany, la cita amb els metalls vol rendir un sentit homenatge a Toni Belenguer, el trombonista de jazz més important d'Espanya i que ens va deixar en 2020.


Com tots els anys, el festival se sustenta sobre dos pilars, el docent i el concertístic. Quant a la part docent, enguany comptarà amb els professors Luis González, Carlos Benetó i Juanjo Serna en la trompeta; Salvador Navarro i Manolo Pérez en la trompa; Simeó Galduf i Inda Bonet en el trombó; i José Fco. Martínez Antón i Sergio Finca en la tuba. Les classes es realitzaran a la Casa Pares Dominics de Torrent.


Els concerts se celebraran, com és habitual en totes les edicions, en l’Auditori de Torrent. El 26 de març es realitzarà el d'obertura, a càrrec de les Seccions de metalls i percussió de la Banda Simfònica Municipal de València acompanyats pels solistes Luis González, Salvador Navarro, Simeó Galduf i Spanish Brass, i dirigits pel director titular de la banda, Rafael Sanz-Espert.


El dissabte 27 de març, Spanish Brass (Premi Nacional de Música 2020), al costat dels balladors Lluïa Ruibal de Flores i David Nieto, i al percussionista i guitarrista Pablo Domínguez, posaran en escena Camins d'Espanya. Aquest espectacle realitza un recorregut per destacades obres de principis del segle XX d'autors com Joaquín Turina, Manuel Falla, Enrique Granados o Gerónimo Giménez, inspirades en el folklore espanyol, que s'intercalen amb les rumbes, alegries o buleries de Chano Domínguez, Pablo Domínguez i Paco de Lucía. https://www.youtube.com/watch?v=w5x5raa6him


La clausura del festival, el diumenge 28 de març, serà a càrrec de l'Alter ego Jazz Ensemble, grup que pren el seu nom del primer disc de Toni Belenguer, i que reuneix a alguns dels millors músics de jazz de la Comunitat Valenciana. Liderats pel trompetista Voro Garcia, retran homenatge a Toni Belenguer, un dels millors trombonistes de jazz espanyols, mort al setembre de 2020. El Ensemble està format per Perico Sambeat, Jesús Santandreu, Ramon Cardo i Vicent Macián, saxos; Carlos Martín i Paco Soler, trombons; Voro Garcia, trompeta; Batiste Bailly, piano; Miquel Álvarez, contrabaix i Santi Colomer, bateria.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
18.226.166.214

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.