Divendres, 19 de Abril del 2024

Actualitzada Divendres, 19 de Abril del 2024 a les 13:17:30 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dilluns, 22 de Març del 2021
COMPROMÍS

L'Ajuntament entrega la contractació de l'energia d'Aigües de l'Horta a la filial catalana de Suez Environment

Pau Alabajos: “Es tracta d’un contracte que pot perllongar-se fins els 5 anys, quan la vida de l’actual Aigües de l’Horta estatutàriament acabarà en 2023”.

El Consell d’Administració d’Aigües de l’Horta va aprovar, el passat divendres 12 de març, cedir la contractació de la totalitat del subministrament elèctric d’Aigües de l’Horta a la central de compres del grup Suez, que controla el 49% de les accions de la pròpia empresa mixta de Torrent.

 

A la documentació enviada als membres del Consell d’Administració hi figura un informe emés per la pròpia multinacional on proposa que Aigües de l’Horta li cedisca el procés de contractació del subministrament elèctric per un valor 2.560.000€, el qual es gestionaria des de Barcelona mitjançant un contracte de 3 anys més dos possibles pròrrogues d’un any addicionals.

 

La proposta literal que aprovà el Consell d’Administració suposa “acordar la adhesión de la Sociedad (Aigües de l’Horta) a esta licitación a través de la central de compres del grupo (multinacional Suez a Barcelona)”, i fou votada a favor per tots el grups municipals amb representació excepte Compromís que votà en contra.

 

Per al portaveu de Compromís per Torrent, Pau Alabajos, cedir el procés de licitació, “sense cap tipus de control municipal, a una contractació que es farà des de Barcelona i per un import tan important és tota una declaració d’intencions per part de l’alcalde Ros, que públicament ha expressat en repetides ocasions el seu amor per la multinacional francesa que explota el servei d’aigua potable de Torrent des del 1996, any en que també era alcalde”.

 

Finalment des de Compromís s’ha alertat que el govern municipal, encapçalat per Ros, ha entrat en una espiral molt perillosa per als interessos de Torrent, on la cessió d’un procediment de contractació sense cap tipus de control públic, i per un període i quantia tan important, suposa eludir l’àmbit de la pròpia Intervenció Local com a màxim òrgan de fiscalització econòmic de l’activitat de l’Ajuntament.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.12.36.30

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.