Dijous, 28 de Març del 2024

Actualitzada Dimecres, 27 de Març del 2024 a les 17:54:08 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dilluns, 22 de Març del 2021
ENTREVISTA FALLERES MAJORS DE TORRENT 2021

“Enguany ha passat com si foren cinc”

Alicia i Sandra són dos falleres de casal, Alicia colabora fent carrossa i Sandra acull a un grup de dansa regional

Sandra Peris i Alicia Pallardó són les màximes representants del món faller de Torrent. Ambdues han passat un any que no oblidaran mai. L’any passat, a pocs dies de la setmana gran de les Falles de Torrent, el seu somni es va truncar un 10 de març de 2020 quan el president Ximo Puig va a nunciar la suspensió de les festes falleres. Ara un any després i amb un altres mes de març sense falles parlem amb elles d’aquest any tan complicat per a elles.

 

Com vàreu rebre la noticia fa un any de la cancel·lació de les falles?  Sandra: Eixe dia estava assajant la dansà, va ser molt trist sentir-lo per la tele. Totes les companyes de la Cort parlàvem pel grup de WhatsApp i no ens ho creiem, però estem convençudes que les tindriem de nou.

Alícia: Jo estava pentinant-me de fallera, perquè a l’endemà de bon de matí tenia acte. En eixe moment es va desfer el monyo i vam quedar totes per pensar eixe moment totes juntes. Només podime plorar, no hi havia maner de consolar-se l’una  l’altra.

 

I com va ser tornar a la rutina sabent que teniu per celebrar la vostra setmana gran? Sandra: Després de les classes online i de l’estiu tornarem en setembre presencialment a classe. Amb mascareta i tot el protocol, però és el que toca. Tinc la meua clau en el menjador, així que sempre tinc molt present que tornarem.

Alícia: Jo la clau la tinc a la meua habitació i també la veig cada dia quan m’alce, com una alerta de la responsabilitat del càrrec i de la il·lusió que tenim per complir. Però la vida continua i vaig acabar els estudis i a la vida laboral.

 

Cansades de que vos conten que sou les falleres més duradores en el càrrec? Alícia: Entenem la raresa de la situació i també com la gent intenta donar-te ànims de la millor manera que poden. Som conscients que ja formem part de la història, però ens agradaria haver desfruitat d’un any normal.

Sandra: Molta gent ens ho diu, al principi ens costava més assimilar-lo, però ja estem acostumades i tenim ganes de poder celebrar-les amb les nostres corts i tots els fallers de Torrent. les comissions de Torrent, gaudir del treball i esforç que preparen durant tot l’any i passem junts les millors i inoblidables falles d’enguany.

 

És el moment de donar suport al secor de la indumentària. Què direu als fallers per reactivar-lo? Alicia: és el moment d’ajudar. Ells són part del nostre patrimoni i no els podem deixar caure. Ara és la millor opció de comprar teles, fer-se un vestit, ja que mai passen de moda. Tenen moltes ofertes i podem salvar-los del tancament. Jo de vegades mire ofertes molt temptatives, encara que tinc moltes coses per estrenar.

Sandra: Jo també, m’agrada molt mirar per xarxes socials i quan hi ha algun conjunt o tela que m’agrada, me les guarde per dir-li-ho a ma mare.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
44.212.39.149

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.