Dijous, 06 de Maig del 2021

Actualitzada Dimecres, 05 de Maig del 2021 a les 18:42:22 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán | Conctacte: 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dimarts, 16 de Març del 2021

FALLES

Torrent celebra ofrenes separades per esglèsies i complint amb la normativa

Les falles celebren la primera jornada atípica sense passacarrer, amb mascarilles i una oració dins dels temples

Una ofrena molt diferent a les de sempre, però amb tot el sentiment faller. Amb mascaretes, sense passacarrer i amb tores les mesures sanitaries i normatives establides. Així ha sigut la primera ofrena celebrada el día 16 de març a la parròquia de l'Assumpció, on els fallers de Sant Roc han participat a les 18.30 h. en un emotiu acte, carregat de contenció i moltes llàgrimes.

 

Al voltant d'una quarentena de fallers amb gales valencianes han acompanyat als seus representants, Ana Ortiz i Carmen Furió, que han entrat visiblement emocionades i plenes de llàgrimes al temple, junt amb els presidents, Pepe Ortega i Marcos Expósito. Els membres de la falla han depositat els seus rams de flors i un quilo d'aliments per l'economat de Cáritas. 

 

Després de l'Ofrena s'ha fet una oració per part dels prop 150 assistents, complint amb el aforament del 50% i amb les distàncies de 1,5 metres de seguretat. L'acte, de menys d'una hora, ha conclòs amb l'himne de la coronació i l'himne de la Comunitat Valenciana. Una de les curiositats de l'acte ha sigut que la més menuda de la comissió present, Carolina Chust García, ha sigut oferida a la marededéu per part del retor. Posteriorment, els membres de la comissió i encarregats de la parròquia han procedit a desinfectar escrupolosament les bancades. Demà, 17 i 18 de març, de 10 a 13 h. i de 17 a 19 h. faran una xicoteta ofrena i operació quilo al patró de la festa les falles de: La Plaça, Nicolau Andreu, Sant Amador i El Molí.


Per la seua banda, la falla Poble Nou ha sigut hui l'encarregada de fer la seua ofrena a la parròquia Mont-Sió. Els fallers que ho han desitjat han desfilat en una forqueta d'hores per la parròquia i han depositat el seu ram i han acompanyat els representants.

 

[Img #10986]

 

Demà serà el torn de la parròquia de la Sagrada Família. Este temple del barri de l'Eixample ha organitzat una ofrena senzilla amb les comissions barri Sant Gregori, camí Reial i sant Valerià. A les 20 hores serà el moment en el que les tres comissions participaran d'este motiu acte, respectant totes les mesures anticovid.

 

No totes les comissions han volgut organitzar actes. De les 29, la gran majoría han organitzat ofrenes separades mentres que, al menys 4, no ha organitzat cap acte de ofrena als temples.

 

[Img #10987]

 

Missa Major per l'Any de Sant Josep amb presència de les falleres majors de Torrent

El Papa Francisco va publicar la Carta Apostòlica “Patris Corde”, en la data de la commemoració del 150é aniversari del Decret “Quemadmodum Deus” pel qual el Beat Pius IX va proclamar Patró de l'Església Universal al benaurat Sant Josep. El Papa ha establert que fins al 8 de desembre d'enguany se celebre un any especial en el qual cada fidel, seguint el seu exemple, puga enfortir diàriament la seua vida de fe en el ple compliment de la voluntat de Déu.

 

Per al 19 de març la majoria de comissions de la ciutat van a participar d'un altre missa major en cada barri, tal i com s'ha recomanat des de l'Arquebisbat. La parròquia de Sant Josep acollirà una missa a les 10.30 h. on estaran presents les falleres majors de la ciutat, corts i falles que ho desitgen.
 

La resta de comissions ja tenien organitzades les seues respectives mises de manera que les celebraran els seus  barris. Com el cas de la parròquia a Sagrada Família on participaran les comissions Sant Gregori, camí Reial, sant Valeria i Antoni Pardo. La falla Ramon y Cajal assistirà el dia 19 de març a la tradicional missa de sant Josep a 18.30 h. en la parròquia de sant Lluís Bertran.

Comentari

Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.236.231.61

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.