Dilluns, 16 de Setembre del 2024

Actualitzada Dilluns, 16 de Setembre del 2024 a les 13:46:20 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dilluns, 15 de Març del 2021
CRISI CORONAVIRUS

El Ministeri de Sanitat suspén durant 15 dies la vacunació amb AstraZeneca

Segons ha comunitat la Sexta, la ministra Carolina Darias està explicant als representants de les comunitats autònomes que es tracta d'una ordre de la Unió Europea

La ministra Carolina Darias ha comunicat en una reunió d'urgència de la Interterritorial la suspensió de la vacunació amb AstraZeneca durant lamenys 15 dies, segons ha explicat La Sesxta. Ja són una desena de països els que han suspés la vacunació de AstraZeneca, els últims a acollir-se a aquesta mesura han sigut Alemanya, França i Itàlia que ho han anunciat hui. Darias ha aclarit que es tracta d'una ordre de la Unió Europea.

 

Aquest anunci arriba quan ha començat la vacunació de més de 116.000 docents i personal de centres educatius aquesta mateixa vesprada en la Comunitat Valenciana i queda en el aire saber qué va a passar amb els docents i personal educatiu que ha rebut la primera dosi esta mateixa vesprada.



Els dubtes sobre aquesta vacuna van començar fa setmanes quan una dona danesa va morir a causa d'un trombe dies després de ser-li administrada la vacuna. A més, no sols s'ha comptabilitzat aquesta mort sinó al voltant de 30 persones han patit trombes dies després de la seua administració, la qual cosa va portar a països com Dinamarca, Islàndia, Noruega i Àustria a paralitzar el procés de vacunació amb aquestes vacunes.



AstraZeneca és la vacuna més econòmica de les que hi ha disponibles hui en el mercat europeu, una dosi costa al voltant de 5 euros mentre que la resta de vacunes com la de Pzifer s'embene a 18 euros i Moderna a 25 euros. El motiu, AstraZeneca s'embene a preu de cost sense donar beneficis a la farmacèutica, per la qual cosa, algunes veus, cada vegada més, apunten a una campanya per a desprestigiar a AstraZeneca enfront de la resta de competidores en el mercat.

 

Aquesta vacuna  s'ha subministrat prop de 17 milions de dosis a menor de 55 anys a tot el món i tan sols s'han produït una trentena de casos de trombosi, per la qual cosa els experts, continuen veient més beneficis en la seua administració que la seua suspensió.



De moment, l'única mesura que s'havia pres sobre aquest tema al nostre país va ser paralitzar el lot que es va subministrar a la dona morta mentre s'investigava la seua possible relació amb la vacunació. La resta de països com França, Itàlia i Alemanya també van paralitzar l'administració del lot, però ha sigut hui quan s'ha conegut que suspenen, fins a saber les conclusions de l'estudi la seua administració i ara Espanya debat la mateixa mesura.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
18.227.102.195

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.