Dijous, 25 de Abril del 2024

Actualitzada Dijous, 25 de Abril del 2024 a les 19:14:05 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Divendres, 12 de Març del 2021
CRISI CORONAVIRUS

El Govern de Sánchez anuncia 7.000 milions en ajudes directes a pimes i autònoms

Aquest nou pla que ascendeix a 11.000 milions d'euros es gestionarà a través dels governs autonòmics, però l'Agència Tributària serà la que definisca els criteris

Després de setmanes d'especulacions el Consell de Ministres, convocat de manera extraordinària aprovarà un paquet d'ajudes d'11.000 milions d'euros, dels quals 7.000 milions seran ajudes directes. 3.000 milions, està destinat a finançar la reestructuració dels crèdits que al llarg de la pandèmia ha concedit la banca amb aval de l'ICO i 1.000 milions per altra línia d'ajudes està destinada es destinaran a la recapitalització d'empreses. D'aquesta manera es posa en marxa una ajuda similar a l'aprovada el juliol de 2020 de 10.000 milions que, pels requisits que es van plantejar, tan sols va arribar a les grans empreses.



Aquest pla serà gestionat a través de les Comunitats Autònomes i serà l'Agència Tributària la que definisca i dicte els criteris. Aquest punt ha generat debat dins del govern de Sánchez des que es va anunciar aquest nou pla d'ajudes, sobre el concernent a les ajudes directes.

 

D'una banda, la ministra d'Assumptes Econòmics i Transició Digital, Nadia Calviño, s'oposava a elles enfront de la postura defensada per la ministra d'Indústria, Reyes Maroto, que sempre ha estat més en sintonia amb les demandes dels empresaris, i també els ministres de Podemos han pressionat per a la seua posada en marxa.

 

També les qüestions tècniques argumentades i defensades per Calviño i per la ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, han retardat l'aprovació d'aquestes noves mesures, ja que asseguraven que l'Estat no podia atorgar ajudes directes. Falta concretar més detalladament el pla que s'anunciarà de manera definitiva, després del consell de ministres extraordinari.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.134.108.118

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.