Dilluns, 17 de Juny del 2024

Actualitzada Dilluns, 17 de Juny del 2024 a les 16:09:59 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dimecres, 10 de Març del 2021
CRISI CORONAVIRUS

Es compleix un any de la notícia del contagi de la residència Santa Elena de Torrent

El dimarts 10 de març de 2020 va saltar la notícia dels primers contagis de coronavirus en la localitat i el president de la Generalitat, Ximo Puig, va declarar la suspensió de les Falles i de la Magdalena

Hui es compleix un any, 365 dies des que va saltar la notícia del primer brot de coronavirus en el centre de majors de Santa Elena que suposar l'inici de la pandèmia per als torrentins. Un any en el qual la vida de tots els torrentins i torrentines va canviar per sempre. Eixe mateix dia 10 de març, hores després, el president de la Generalitat, Ximo Puig, decretava la suspensió de les Falles i de la Magdalena i fins al dia de hui la vida festiva està paralitzada des d'eixe moment. Un any en què han mort 153 persones a Torrent, moltes d'elles en les residències de majors, els centres que més durament han viscut aquesta pandèmia i crisi sanitària.

Va ser L'Opinió de Torrent, el primer mitjà de comunicació donar la noticia a nivel nacional del primer contagi massiu a una residència a la nostra localitat. La notícia, que es va publicar al voltant de les 15 hores del dimarts 10 de març de 2020, va col·lapsar la pàgina web que va estar caiguda durant 10 minuts després de rebre més de 17.000 visites, un fet insòlit en la història de l'Opinió de Torrent. Quatre dies després el president del govern, Pedro Sánchez, decretava el primer estat d'alarma d'aquesta pandèmia i un confinament, el més dur d'Europa, que es va allargar prop de 3 mesos.

Documental "Torrent en pandèmia"
Coincidint amb aquest primer any de crisi sanitària, Tele Torrent ha treballat en una serie documental. Un treball en el qual es dóna veu a protagonistes torrentins que enguany ha viscut de prop la pandèmia, amb les seues vivències, sensacions i sentiments després d'un any de pandèmia.

 

Treballadors essencials, docents, pares, mares, estudiants i autònoms de la ciutat són els protagonistes d'aquest documental que veurà la llum el 10 de març de 2021, un any després que començara tot. En aquest primer capítol tractarà sobre aqueix 10 de març i de tot el que va succeir en el centre de majors de Santa Elena. Per a això els companys de Tele Torrent han entrevistat en exclusiva als responsables de la residència que es va convertir en l'epicentre de la crisi sanitària a Torrent, com van viure aqueixos primers dies i com els van sentir.

 

El periòdic L'Opinió de Torrent també treballa en una edició especial amb entrevistes dels responsables de Santa Elena i també de les autoritats i persones que van estar en primera línea de eixos primeros díes. 

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.17.75.43

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.