Dimecres, 26 de Juny del 2024

Actualitzada Dimecres, 26 de Juny del 2024 a les 13:28:30 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dimarts, 09 de Març del 2021
CAMPANYA DE VACUNACIÓ COVID19

Ximo Puig anuncia la vacunació de 116.032 docents i personal de centres educatius

Es vacunarà en espais repartits en 23 municipis, entre els quals es troba Torrent, a professorat i personal en contacte amb l'alumnat pertanyent a centres educatius públics, concertats i privats

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat la vacunació de 116.032 docents i personal de centres educatius de la Comunitat Valenciana. Es vacunarà en espais repartits en 23 municipis, entre els quals es troba Torrent, a professorat i personal en contacte amb l'alumnat pertanyent a centres educatius públics, concertats i privats.

 

El president ha comparegut en roda de premsa després de la reunió mantinguda en el Palau de la Generalitat amb el conseller d'Educació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, i la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, per a abordar el pla de vacunació a la comunitat educativa.



Tal com ha destacat el responsable del Consell, s'administrarà la vacuna d'AstraZeneca a tot el personal docent i a tot el personal amb presència directa en els centres que tinga entre 18 i 55 anys. En el seu conjunt, aquesta vacunació, la primera amb caràcter massiu, s'estendrà a aqueix total de 116.032 persones de centres educatius d'ensenyaments no universitaris públics, concertats i privats. Per a això, s'organitzaran espais de vacunació distribuïts en 23 municipis, repartits per tot el territori.



En concret, es preveu vacunar amb la primera dosi a 74.000 professionals durant la setmana que ve i a 42.032, la següent setmana. Així mateix, la segona dosi s'administrarà entre 10 i 12 setmanes més tard, a principis de juny.
 

El president ha subratllat que aquest pla de vacunació forma part de les actuacions per a garantir la "màxima seguretat" a les aules, i ha subratllat que els membres de la comunitat educativa amb edats compreses entre els 55 i 65 anys seran prioritzats en el procés d'immunització, al costat de la resta de col·lectius de serveis essencials, i vacunats quan es dispose de les suficients dosis de Pfizer.
 

Sense afectació en el dia a dia dels centres educatius
El conseller d'Educació, Vicent Marzà, ha concretat que la campanya es concentrarà en sis dies i s'ha programat perquè els possibles efectes secundaris no afecten el dia a dia dels centres educatius. Es desenvoluparà així durant els pròxims dies 15 (a la vesprada), 16 (tot el dia) i 17 (tot el dia), 18 (tot el dia), aprofitant els dies no lectius declarats per les Falles, així com el divendres 26 (a la vesprada) i el dissabte 27 (tot el dia).



En aqueix temps s'administrarà la primera dosi a 116.032 persones, que representen aproximadament el 78% de la comunitat educativa i entre les quals s'inclou no sols a docents, sinó també a personal de neteja, administració i serveis o a monitores i monitors, com ha explicat Marzà, que també ha precisat que cada centre serà citat amb un dia, hora i lloc per a la vacunació.



El conseller també ha informat que entre aquest dimarts i aquest dimecres estaran tancades les llistes dels centres amb totes les dades sol·licitades per la Conselleria de Sanitat. També ha remarcat que en els espais de vacunació hi haurà a més presència de responsables d'Educació i de Sanitat i que cada centre comptarà amb els seus llistats, de manera que s'organitzaran les sessions evitant les aglomeracions.



1.000 professionals de la Sanitat i 242 equips de vacunació
La consellera de Sanitat, Ana Barceló, ha remarcat que s'ha fet un "treball coordinat" per a dur a terme aquest procés de vacunació de manera que no interferisca en l'activitat a les aules, i ha precisat que participaran en aquesta fase al voltant de 1.000 professionals i 242 equips de vacunació.



En concret, els municipis que comptaran amb espais de vacunació són Vinaròs, Castelló de la Plana, Vila-real, Sagunt, Llíria, Massamagrell, Paterna, Mislata, Torrent, Requena, València, Alzira, Xàtiva, Gandia, Dénia, Alcoi, Benidorm, Elda, Sant Joan d'Alacant, Alacant, Elx, Torrevieja i Orihuela.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
18.220.111.6

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.