Dimarts, 16 de Abril del 2024

Actualitzada Dilluns, 15 de Abril del 2024 a les 12:26:12 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dimecres, 03 de Març del 2021
CRISI CORONAVIRUS

Un nou brot social de coronavirus deixa cinc contagis a Torrent

La conselleria de Sanitat ha començat a treballar en la campanya de vacunació massiva que començarà, si arriben les vacunes acordades l'1 d'abril

La conselleria de Sanitat ha comunicat un nou brot de coronavirus. En aquest cas el seu origen és social i ha deixat cinc nous contagis. Des de l'última actualització, la capital de l'Horta Sud ha vist com descendeix la seua incidència acumulada que se situa hui dia en els 167 contagis per cada 100.000 habitants. Torrent encara es troba per damunt de la mitjana de la Comunitat que se situa en els 112 d'incidència, però per davall de la mitjana d'Espanya que es troba en 174,50 d'incidència.

 

161 punts de vacunació en la Comunitat
La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública està preparant a tots els Departaments de Salut per a coordinar el procés de vacunació massiva, de manera que comence a partir del pròxim mes d'abril.
 

 

Per a això, s'ha remés a les gerències dels departaments un protocol d'actuació en el qual s'expliquen les condicions que han de complir, tant els espais que albergaran els circuits de vacunació, com els criteris assistencials quant als equips de vacunació específics i la preparació dels materials necessaris per a poder dur-ho a terme.
 

En aquest sentit, la previsió és realitzar una mitjana de 400.000 vacunacions setmanals en la Comunitat Valenciana. Per a això, s'han establit tres tipus de demarcacions per a reagrupar als municipis en funció del número de població i tenint en compte el nombre de sessions que ha de realitzar cada equip de vacunació específic per a arribar a tota la població.

 

En concret a Torrent, mancant la visita dels tècnics de conselleria per a donar el vistiplau, l'Ajuntament ha oferit les instal·lacions de Parc Central, que en paraules de l'alcalde, Jesús Ros, "pensem que és l'ideal perquè es pot arribar en vehicle i a més hi ha molt d'espai a l'aire lliure".

 

La conselleria ha demanat que els espais de vacunació estiguen situats el més pròxim possible als nuclis de població. Han de ser accessibles mitjançant vehicles particulars i transport públic, així com reunir les condicions adequades per a establir els circuits d'entrada i eixida.

 

Cal assenyalar que la Conselleria de Sanitat ha establit un protocol tenint en compte la necessitat de dur a terme un procés de vacunació efectiu, àgil i equitatiu. I al seu torn, es té en compte la necessitat de continuar amb l'assistència sanitària habitual dels centres sanitaris.

 

Per això, en els centres de salut es vacuna a la població vulnerable, i per a la població general, s'han establit aquests espais de vacunació específica.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
18.216.190.167

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.