Divendres, 26 de Abril del 2024

Actualitzada Divendres, 26 de Abril del 2024 a les 13:32:43 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dissabte, 27 de Febrer del 2021
CRISI CORONAVIRUS

Un nou brot educatiu deixa tres contagis en un centre de Torrent

La conselleria ha notificat hui 536 casos de coronavirus en la Comunitat Valenciana i 10 brots, entre ells l'aparegut en un centre escolar de la localitat

La conselleria de Sanitat ha notificat un nou brot de Coronavirus a Torrent, en aquest cas es tracta d'un brot educatiu amb 3 contagis. Amb aquest nou brot ja són set els produïts en la capital de l'Horta *Sud d'àmbit educatiu.

 

Es tracta del menys nombrós dels detectats fins hui en aquest mes de febrer en el qual les mesures començaran a suavitzar-se després de més d'un mes de restriccions severes que han comportat el tancament de l'hostaleria, centres esportius públics i privats, la reducció d'horaris en el comerç no essencial i el tancament perimetral de les localitats de més de 50.000 habitants, com és el cas de Torrent.
 

Aquest cas s'ha sabut en plena polèmica sobre si eliminar els festius escolars durant la setmana de Falles davant l'ajornament sense data d'aquestes. En aquest sentit, la consellera de Sanitat, Ana Barceló, va recomanar la suspensió en la roda de premsa del passat dijous 25 de febrer en el qual es va donar a conéixer la desescalada. "Pel fet que les Falles és una festa molt arrelada en la societat valenciana creiem necessari que es declaren no festius escolars els dies 16,17 i 18 de març".

 

Però aquesta decisió l'han de prendre els Consells Escolars Municipals els qui tenen les competències de comunicar a la Conselleria d'Educació els tres dies no lectius corresponents a cada localitat i també de plantejar les modificacions posteriors al calendari escolar si ho consideren oportú, per la qual cosa des de l'àmbit docent demanen que es respecten les competències atribuïdes a aquests òrgans, va rostir com els acords presos sota els principis democràtics i de representació pel qual es regeixen.

 

De moment a Torrent no s'han pronunciat i són dies no lectius el 17 i el 18 de març, ja que finalment, el Consell Escolar Municipal de la localitat va decidir no demanar a conselleria la jornada del 16 de març davant l'ajornament de les festes.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.14.142.115

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.