Dimarts, 23 de Abril del 2024

Actualitzada Dimarts, 23 de Abril del 2024 a les 11:39:51 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Divendres, 26 de Febrer del 2021
COMPROMÍS

Les escoles ja han rebut els purificadors d’aire enviats per la Conselleria d’Educació

Conselleria d’Educació ha distribuït 8.000 purificadors d'aire al conjunt del territori. Aquestos sistemes van destinats des de col·legis d'Infantil i Primària, instituts de Secundària i FP, fins a escoles oficials d'idiomes (EOI), conservatoris de música i dansa, així com centres de Formació de Persones Adultes.

Els centres educatius valencians també van rebre una guia específica per a la ventilació, amb indicacions més detallades per a saber com han d'actuar per a reduir els riscos de propagació. Segons la guia enviada per Conselleria, cal obrir portes i finestres cada 25-30 minuts durant 3-5 minuts de ventilació. Així mateix, també parla de realitzar ventilació creuada durant 5 minuts per a garantir la màxima renovació d'aire en canvis de classes i pauses per als descansos. La Conselleria, encapçalada per Vicent Marzà, ha comptat amb experts i investigadors de l'Institut de Diagnòstic Ambiental IDAEA-CSIC i tècnics de l'Associació MESURA per tal d'elaborar la guia de ventilació.

 

En aquest sentit, des de Compromís han destacat que “els centres educatius de Torrent ja compta amb la gran majoria dels purificadors que ens corresponen, molt abans del que estava previst inicialment. Des de Conselleria d’Educació han accelerat els tràmits per tal de poder donar aquest servei a les escoles el més prompte possible”.  El grup municipal ha destacat que els purificadors equipats amb filtres HEPA H13 són aptes per a aquelles aules que s'han hagut d'habilitar i que no tenen suficient ventilació natural, "aquestos purificadors garanteixen que els docents puguen fer la seua feina de forma segura" han indicat.

 

Aquestos equips tenen com a missió fer circular l'aire dins l'aula a través de filtres formats per fibres molt eficients que retenen els virus, bacteris i altres partícules en suspensió com ara pols i pol·len. Els equips garanteixen un filtratge eficient de l'aire de l'aula, poden ser utilitzats de manera alternativa per dues clases, amb la qual cosa es garanteix el filtratge de les dues.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
13.59.82.167

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.