Divendres, 26 de Abril del 2024

Actualitzada Divendres, 26 de Abril del 2024 a les 13:32:43 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dimarts, 23 de Febrer del 2021
CRISI CORONAVIRUS

Sanitat anuncia la vacunació a majors de 80 anys aquesta setmana

També s'immunitzarà a grans dependents no institucionalitzats i aquelles persones que viuen a les seues cases

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha anunciat que aquesta setmana començarà la vacunació als majors de 80 anys, així com a grans dependents no institucionalitzats. Es tracta d'un col·lectiu especialment sensible i que la Generalitat considera "prioritari" per a evitar nous contagis i atallar la letalitat del coronavirus.

 

De moment, la conselleria de Sanitat ja està acabant els treballs de posada de la segona dosi de la vacuna en aquelles residències en les quals no s'havia pogut administrar per l'aparició d'algun brot. Una vegada concloga aquesta fase, serà l'hora dels majors de 80 anys. El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, estima que es tracta d'unes 250.000 persones les que quedaran immunitzades quan acabe la vacunació dels majors de 80 anys.
 

Una vegada s'inicie el procés de vacunació el grup d'edat concret, serà el personal sanitari qui contacte telefònicament amb els pacients per a acordar data i lloc per a administrar-se la primera dosi. En la majoria dels casos, els llocs triats per a subministrar la vacuna seran els centres de salut o hospitals. El protocol posat en marxa per la conselleria de Sanitat preveu que el mètode triat per a contactar amb els pacients siga a través de telèfon. És important que les dades per tant estiguen actualitzats per a garantir que des dels centres de salut puguen contactar ràpidament amb els pacients segons siga el seu torn.



Una vegada acordada la data i l'hora, els pacients podran acudir per a rebre la primera dosi. Aquesta no atorga immunitat completa per la qual cosa serà necessari administrar-se una segona dosis passats 21 dies. Serà llavors quan la vacuna contra el coronavirus, en aquest cas la de Pfizer, complete la seua immunització enfront de la infecció. En el cas que la persona no puga acudir pels seus propis mitjans fins al centre de vacunació, la conselleria compta amb unitats mòbils que garantiran la vacunació d'aquelles persones que o bé no puguen desplaçar-se fins als centres de vacunació per tindre problemes de mobilitat o tinguen problemes de transport.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
18.224.37.68

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.