Dijous, 25 de Abril del 2024

Actualitzada Dimecres, 24 de Abril del 2024 a les 13:37:18 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dilluns, 22 de Febrer del 2021
POLÍTICA

Compromís presenta una moció demanant canvis legals per la llibertat d’expressió

La coalició valencianista vol “mostrar la solidaritat del ple amb totes les persones perseguides injustament per exercir el seu dret a la llibertat d’expressió, especialment aquelles per fer-ho a través de la creació artística”

La moció demana manifestar el compromís de Torrent amb la defensa de la llibertat d'expressió com a dret fonamental recollit en la Declaració Universal dels Drets Humans, la Carta dels Drets Fonamentals de la Unió Europea i la Constitució espanyola.

 

En aquest sentit des de Compromís es considera inacceptable que les lleis bàsiques que regulen la convivència democràtica protegisquen drets reconeguts internacionalment i posteriorment el seu desenvolupament reglamentari diga el contrari, en referència a la Llei de Seguretat Ciutadana, més coneguda per Llei Mordassa, que vulnera les llibertats de reunió pacífica i associació, d'expressió i informació, tal i com s'ha denunciat des de diferents organismes internacionals, tant de la Unió Europea com d'aquells que treballen per la defensa dels drets humans, com Amnistia Internacional.

 

El portaveu de Compromís per Torrent, Pau Alabajos, ha senyalat que "davant els fets viscuts dijous i dimarts a la ciutat de València no podem tapar-nos els ulls i negar la realitat, és molt important actuar des de la política, amb els canvis legals necessaris, per tal d'evitar aquestes situacions". Sobre les càrregues policials ha volgut destacar, "és una conseqüència més de la Llei Mordassa i es suma a les imatges que hem vist les darreres setmanes. Volem mostrar el nostre suport a les accions en defensa de la llibertat d'expressió i la democràcia".

 

"Artistes s'enfronten a entrar en presó per les seues lletres mentre veiem imatges d'apologia impune de l'holocaust al poble jueu, cal derogar la Llei Mordassa i actuar perquè no continuen passant aquests casos. A més a més, les imatges de les manifestacions a la ciutat de València defensant la llibertat d'expressió són alarmants, la policia ha de garantir i protegir els drets i llibertats democràtiques. La delegada de govern hauria de dimitir i donar explicacions davant els fets ocorreguts". Ha conclòs Alabajos.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
18.191.211.66

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.