Dissabte, 20 de Abril del 2024

Actualitzada Divendres, 19 de Abril del 2024 a les 13:17:30 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dijous, 11 de Febrer del 2021
MOBILITAT

Torrent comptarà amb una línia d'autobús a l'aeroport de Manises

Es tracta de la línia 106 de Torrent- Quart de Poblet i que passa per Alaquàs, Aldaia, Bonaire, Barri del Crist i Manises oferint d'aquesta manera una connexió directa amb autobús

La conselleria de Política Territorial i Mobilitat ha posat en marxa 5 noves línies d'autobús per a millorar la connectivitat de València i la seua àrea metropolitana. Entre elles cal destacar la línia 106 que connectarà Torrent amb l'aeroport de Manises i que passa per Alaquàs, Aldaia, Bonaire, Barri del Crist i Manises oferint d'aquesta manera una connexió directa amb autobús. Les poblacions de Xirivella, Alaquàs, Manises, Alboraia, Quart de Poblet, Paterna, Aldaia i Burjassot, veuran reforçats els serveis de transport existents, tant entre els seus municipis com entre aquestes localitats i València.

Concretament les rutes que entren en servei són: Xirivella- València (estació de metro Nou d'Octubre); Alaquàs- València (estació de metro Nou d'Octubre); Aldaia- Manises (estació de metro Salt de l'Aigua); Port Saplaya- València, i Quart de Poblet- Manises- Paterna- Campus de Burjassot. Segons el conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, amb la posada en servei d'aquestes línies, "s'acosta el transport públic a la ciutadania" i "es propicia la reducció d'emissions i la disminució de la contaminació perquè les persones no necessiten utilitzar el seu vehicle privat en els seus desplaçaments quotidians".
 

"A més -ha explicat Espanya-, amb aquesta iniciativa, s'aprofundeix en la vertebració del territori de la Comunitat Valenciana, gràcies, un sistema de transport cohesionat, i es reforça la igualtat social amb la millora i augment de les opcions de desplaçament dels qui no disposen de vehicle propi". "Des de la Generalitat apostem per un model de mobilitat sostenible i aquest passa, inevitablement, per l'enfortiment de la xarxa pública i pel seu acostament als diferents punts de la nostra geografia", ha reflexionat el conseller. "És fonamental que tots els valencians i valencianes -ha continuat el titular de Mobilitat-, tinguen a l'abast de la seua mà una forma de desplaçament assequible, eficient i respectuosa amb el medi ambient".


La línia Xirivella-València (estació de metro Nou d'Octubre) funcionarà els dies laborables amb nou expedicions d'anada i nou de tornada. Les primeres expedicions comencen a les 6.45 hores, amb freqüències de pas de 15 minuts, i reforçarà així les franges horàries de major demanda, entre les 6.45 i les 9.35 hores i entre les 13.25 i les 15.10 hores. La línia té sis parades a Xirivella, la primera en l'avinguda Tarongers, contínua per l'avinguda Camí Nou amb cinc parades per a, finalment, connectar amb l'Hospital General i la parada de metro de Nou d'Octubre a València. D'aquesta manera, per Xirivella passaran un total de 400 expedicions (en tots dos sentits) i donarà servei també al barri de l'avinguda de la Pau de Mislata, que té 3.000 habitants.



Quant al servei Alaquàs-València, estació de metro Nou d'Octubre, funcionarà els dies laborables amb 16 expedicions d'anada i 16 de tornada. Les primeres comencen a les 6.30 hores en tots dos sentits, amb freqüències de pas de 30 minuts, amb reforç en les franges horàries de major demanda, entre les 6.30 i les 10.00 hores i entre les 13.00 i les 17.00 hores. La línia té quatre parades a Alaquàs - al carrer Pablo Iglesias, en l'avinguda Ausiàs March i en l'avinguda Blasco Ibáñez-, i finalment connecta amb l'Hospital General i la parada de metro de Nou d'Octubre a València. En concret, per Alaquàs passaran un total de 338 expedicions (en tots dos sentits) en la seua connexió amb València i resta de municipis.


La línia Aldaia-Manises, estació de metro Salt de l'Aigua, tindrà els dies laborables 14 expedicions d'anada i 14 de tornada. El servei s'iniciarà a les 6.50 hores, amb freqüències de pas de 30 minuts, i reforçarà les franges horàries de major demanda, entre les 6.50 i les 10.05 hores i entre les 13.20 i les 16.50 hores. El recorregut comença en l'estació d'Adif d'Aldaia i transcorre pel centre de salut, Ajuntament, carrer Joan Fuster, avinguda Juan Ramón Jiménez en el Barri del Crist i, finalment, la parada de metro de Salt de l'Aigua i l'Hospital a Manises. La línia continua per Quart de Poblet pel carrer Sant Pere, segueix pel Barri del Crist i torna a Aldaia i a l'estació d'Adif. Pel que per Aldaia passaran un total de 340 expedicions (en tots dos sentits).



La ruta al campus de Burjassot, que realitzarà 12 expedicions d'anada i 12 de tornada, iniciarà el seu recorregut de 35 minuts a Quart de Poblet a les 7.05 hores del matí i finalitzarà a les 21.50 hores de la nit. Aquesta línia, en direcció cap a Burjassot, tindrà dues parades a Quart (carrer Trafalgar i carrer Pare Jesús Fernández), tres a Manises (avinguda Generalitat Valenciana, avinguda Blasco Ibáñez i avinguda dels Tramvies), una a Paterna (carrer Mestre Ramón Ramia Querol-Ajuntament) i dos a Burjassot (camí del cementeri-Facultats Campus i avinguda Primer de Maig).
 

En el recorregut de Burjassot a Quart de Poblet les parades es distribuiran de la següent manera: dos a Burjassot (avinguda Primer de Maig i pel camí del cementeri), dos a Paterna (carrer La Font-L'Alborgí i avinguda Primer de Maig), tres a Manises (avinguda dels Tramvies, carretera de Riba-roja i avinguda Generalitat Valenciana-Hospital) i dos a Quart de Poblet (avinguda Villalba de Lugo i carrer Trafalgar).



Amb un total d'11 expedicions d'anada i 11 expedicions de tornada els dies laborables, la llançadora realitzarà eixides des de Port Saplaya entre les 7.00 i les 18 hores i des de València entre les 7.30 i les 18.30 hores, amb una freqüència d'1 hora, i amb el mateix recorregut que l'actual línia 112 des de Port Saplaya. Aquesta llançadora complementa a l'actual línia 112 procedent del Puig i que connecta també Port Saplaya amb València, de manera que també es millora la seua oferta, ja que passa de les 11 expedicions en tots dos sentits actuals a 14.D'aquesta manera, Port Saplaya incrementa les actuals 11 expedicions de la línia 112 i aconsegueix les 25 per sentit els dies laborables i es millora notablement la freqüència de pas per Port Saplaya.
 

Reducció del 30% de les tarifes amb el Bono10
Per a la utilització dels serveis de Metrobus estan disponibles tots els títols de l'ATMV així com el futur Bono10, que es posarà en marxa en les pròximes setmanes, a un preu de 7,20 euros, 10,40 euros, 14 euros i 20 euros per als desplaçaments entre una, dues, tres i quatre zones. Aquest bo permet una reducció mitjana del 30% en les tarifes.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.14.142.115

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.