Dissabte, 20 de Abril del 2024

Actualitzada Divendres, 19 de Abril del 2024 a les 13:17:30 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dimecres, 10 de Febrer del 2021
CRISI CORONAVIRUS

Generalitat vol mantindre les restriccions fins al pròxim 1 de març

El president, Ximo Puig, es planteja a més tornar a obrir l'hostaleria si el nivell de contagis continua baixant, però adverteix que serà una desescalada lenta i progressiva

El consell mantindrà les restriccions fins al pròxim 1 de març segons han anunciat fonts pròximes al Govern valencià. El president de la Generalitat, Ximo Puig, es planteja tornar a obrir els establiments d'hostaleria sempre que el nivell de contagis continua baixant, però adverteix que es realitzarà una desescalada progressiva. Aquesta pròrroga de les restriccions es farà efectiva segurament demà en la reunió interdepartamental que integra al mateix president de la Generalitat, Ximo Puig, els dos vicepresidents, Mónica Oltra i Rubén Martínez Dalmau, i la responsable de Sanitat, Ana Barceló.

 

Aquesta reunió posarà damunt de la taula la reducció de les restriccions, tant en el relacionat amb el tancament perimetral de la Comunitat Valenciana, tornar al toc de queda a partir de les 23 o les 24 hores, o permetre la reobertura de l'hostaleria de cara a l'1 de març. Actualment existeixen diverses postures respecte a la reobertura de l'hostaleria i es defensa, per un costat, permetre la reobertura de bars i restaurants fins a les 17 hores, amb altes restriccions d'aforament, mentre que, d'altra banda, hi ha els qui s'inclinen per permetre solament l'obertura de les terrasses dels locals.

 

Quant al comerç, no sembla que es vagen a plantejar canvis respecte a l'horari de tancament, establit hui dia a les 18 hores, a excepció dels establiments considerats essencials, que segueixen també amb restriccions d'aforament. Actualment la Comunitat Valenciana és la regió amb la incidència acumulada més alta de tot el país amb 994 casos per cada 100.000 habitants, més de 300 punts per damunt de la mitjana nacional. En el cas de Torrent és encara més elevada aconseguint els 1.359 casos per cada 100.000 habitants segons l'última actualització de Conselleria.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
18.191.234.62

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.