Diumenge, 29 de Setembre del 2024

Actualitzada Divendres, 27 de Setembre del 2024 a les 19:16:17 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dijous, 04 de Febrer del 2021
POLÍTICA

Polèmica en la votació de la comissió municipal d'investigació del cas "Becaris"

Compromís abandona el ple municipal i l'alcalde de Torrent, Jesús Ros, critica a Alabajos de "teatre" i no acceptar el resultat democràtic

La comissió d'investigació del cas "Becàries" ha nascut amb polèmica res més aprovar-se. El portaveu de Compromís, Pau Alabajos, ha abandonat el ple municipal deixant amb la paraula en la boca a alcalde Jesús Ros, al qual no ha volgut ni escoltar res. PSOE i Ciutadans han esmenat la moció original de Compromis que va presentar després de destapar-se per la inspecció de Treball irregularitats en les beques de l'àrea de premsa.

Després d'un fort debat entre Alabajos i el portaveu socialista, la moció original de Compromís ha sigut tombada per l'esmena presentada pel PSOE que ha tingut el vot en contra de PP, Compromís i Vox. Amb la modificació socialista s'amplia fins a 2007 el període de les investigacions i es redueix de 6 mesos a 1 mes les comissions, presidides per Campos.

Després de les acusacions de Compromís, Andrés Campos ha demanat a Alabajos que retirara les paraules en les quals insinuava que el PSOE anava regularitzar les beques creant dues noves places d'assessors en premsa. "Ha dit coses que no li puc consentir, ha insinuat que hem aprovat un pressupost per a tindre dos assessors més", ha respost Campos que ha replicat a Alabajos. "No pot vindre a donar-nos lliçons quan el seu propi partit ha regularitzat places de comunicació a l'Ajuntament de valència". Campos ha aclarit que les irregularitats seran sol.lucionades. "Són regulacions que no sancions. No és coherent i aquest equip ha permés que s'investigue, però no li consentirem el que ha dit. "Traguen samarretes, banderes o notes de premsa, però al ple no vinga a prendre'ns el pèl. El que demanem és que retire que ha dit de que volem tindre dos assessors més. Han vingut ja a condemnar-nos. Són regularitzacions que no sancions", ha tornar ha repetir.

Alabajos ha insistit en la necessitat de una comissió d'investigació sense limitacions. "Les seues irregularitats no me les he inventades jo, ha sigut la inspecció de treball, i com a regidor de personal és responsabilitat seua. No estem sentenciant sinó demanant una comissió d'investigació, Ens preocupa que abans de crear-se la comissió, ja se està limitant, i volem que es lleven limitacions perquè hi haja una investigació exhaustiva. i per això ens mantenim ferms en la proposta original".

Alabajos qualifica de "farsa" la comissió d'investigació i abandona el ple
Després de la votació, Alabajos ha demanat la paraula visiblement nerviós. "No ens ha sorprés en absolut el resultat de la votació. Tornen a passar el "rodillo" amb l'ajuda de ciutadans per a tapar ser investigats. És immoral que utilitzen la seua majoria i que tracten de manipular-la abans de crear-la", ha criticat Alabajos, que ha anat més enllà. "No estan cuidant ja ni les formes, Així és com demostren la seua voluntat de transparència?. És per a pixar-se de riure literalment, Què han d'ocultar? Nosaltres no participarem d'aquesta farsa, i per aquest motiu no participarem d'aquesta burla a aquest ple", ha dit Alabajos que s'ha alçat i marxat deixant a Ros amb la paraula en la boca després de preguntar-li si tornaven en el següent punt. "S'ha acabat".

Molt molest, l'alcalde de la ciutat ha criticat l'eixida de to de Compromís per no acceptar la votació de democràtica. Per a Ros, "Ha sigut una absoluta falta de respecte als torrentins i torrentines representats en el ple", i ha tirat en cara el plantó. "Com a mínim, quan un diu alguna cosa almenys ha de deixar que li contestes. Després que faça el numerito. Per cortesia si has dit blanc, deixa que et conteste a eixe blanc". Ros ha continuat valorant la deriva de la política local. "S'està repetint molt aquest comportament però la responsabilitat davant dels ciutadans, que no volen els numeritos dels agreujats. Ací el que hi ha és democràcia". Ros ha insinuat que tot estava preparat: "Això de hui estava preparat i estudiat. Per què han retirat l'altre punt que havia presentat, perquè ja era clar el que anaven a arribar a eixe punt? Demane disculpa als torrentins i torrentines. Hi ha hagut un grup polític que ha perdut el componiment al no entendre que la democràcia serveix a l'hora de votar."

Sense Alabajos en sala de plens, Campos també ha aprofitat per a Parlar del comportament del portaveu de  Compromís. "No és oportú abandonar l'argumentació, i deixar el ple d'aquesta manera. Estic cansat d'escoltar la paraula "rodillo", perquè és menysprear la representativitat i les majories que la ciutadania dóna als governs" ha dit Campos, que ha recordat que "amb aquestes actituds no contribuïm a una mantindre una societat en la qual hi ha coses que estan per damunt de qüestions ideològiques". El portaveu socialista ha qualificat de "xiquillada" l'abandó del ple. "Aquest comportament evidencia la manca de talent polític, perquè no parla que les úniques tres comissions d'investigació s'han realitzat sota el govern socialista". Per a acabar, ha lamentat el succeït. "Crec que és un dia trist perquè qualsevol tema serveix per a fer una nota de premsa, o fer un número estrepitós d'abandonar el plenari".

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.143.5.15

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.