Dijous, 21 de novembre del 2024

Actualitzada Dijous, 21 de novembre del 2024 a les 19:57:23 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dijous, 04 de Febrer del 2021
EDUCACIÓ

La Conselleria enviarà mascaretes FFP2 als centres educatius

El conseller, Vicent Marzà, ha anunciat aquesta mesura en una nova reunió del Fòrum Educatiu

El Conseller d’Educació ha anunciat que s’han encarregat mascaretes FFP2 per als treballadors i treballadores dels centres educatius fins al final del curs. També ha informat que s’ha agilitat les comunicacions de les baixes de professorat perquè arriben abans i que s’ha signat un contracte amb laboratoris privats per accelerar les proves PCR en els centres educatius. Igualment, ha donat dades a data d’avui sobre l’afectació de l’alumnat i professorat, que són lleugerament inferiors a les de la setmana passada (6.297 alumnes, 1167 docents i 773 grups confinats), fet que indica que entrem en una «meseta» quant a l’índex de contagis.

 

Sobre les dades, també ha explicat que en educació l’índex de multiplicador de contagis és inferior en els centres educatius respecte a altres àmbits (6 contra 10) i que l’índex de contagis per cada 100.000 habitants és menor en el sistema educatiu que en general Igualment, ha explicat que en les dades que dona la Conselleria cada dilluns hi ha l’acumulació de casos de la setmana anterior perquè no s’actualitzen fins que el centre no comunica un canvi a diferència dels casos que facilita la Conselleria de Sanitat diàriament que són actualitzacions diàries. En definitiva, les dades indiquen, segons el Conseller, que els centres continuen sent més segurs que altres àmbits de la societat i que per això és necessari que continuen oberts.

 

STEPV ha agraït que finalment s’atenguera la reivindicació que des de fa mesos estava reclamant el Sindicat sobre les mascaretes FFP2 i ha valorat que s’haja actuat per agilitzar les substitucions de professorat i la realització de les PCR, però ha insistit en què cal altres mesures, atenent també la situació actual i en prevenció de noves situacions similars.

 

En primer lloc ha demanat que es fixen uns criteris clars i uns protocols d’actuació àgils per a decretar el tancament d’un centre educatiu en cas que l’índex de contagis es dispare i/o que les baixes de professorat impedisquen l’atenció correcta de l’alumnat o l’aplicació de les mesures de seguretat, per evitar situacions que hem viscut aquestes darreres setmanes en alguns centres.

 

També ha demanat que es facen servir mascaretes homologades als centres educatius mentre arriben les FFP2; distribució en els centres educatius per part de l’administració de mesuradors de CO2 per a totes les aules i els filtres HEPA necessaris; mesures urgents adreçades al personal de risc (embarassades, personal amb patologies prèvies, etc.) que incloguen adaptacions del lloc de treball o permisos retribuïts; suspensió de les proves homologades de l’A2 previstes per als pròxims dies i de les oposicions previstes per al mes de maig; atenció online en els ensenyaments no obligatoris, on per l’edat de l’alumnat es puga realitzar, com s’ha acordat per a les universitats; reducció de la presencialitat en els centres educatius; que el menjador escolar prepare menjar per emportar a l’alumnat que pot dinar a casa; i un permís retribuït per a les famílies que tenen els seus fills o filles confinats.

 

El Sindicat ha preguntat en quina situació es troba la proposta de vacunar el professorat, en la segona fase prevista a partir del mes de març, com va informar el Conseller en l’anterior reunió del Fòrum que havia sol·licitat. Finalment, també han explicat perquè s’ha produït un alt índex de contagis després de Nadal al País Valencià, a diferència d’altres territoris, després de consultar-ho a experts. Com que abans de Nadal el País Valencià tenia uns índex de prevalença baixos la incidència dels contagis s’ha deixat notar més que en altres territoris on la prevalença és més elevada i, per tant, la incidència ha sigut menor.

 

STEPV considera que, tot i que sembla que l’increment de contagis en l’àmbit educatiu disminueix, no hem de baixar la guàrdia i evitar les situacions que han viscut alguns centres educatius que s’han vist desbordats aquests darrers dies i que cal continuar reforçant els protocols d’actuació i els plans de contingència, així com les mesures de seguretat i l’agilització de la resposta als centres per part de l’administració perquè no sabem com continuarà evolucionant el coronavirus en un futur immediat.

 

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.144.93.34

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.