Dijous, 28 de Març del 2024

Actualitzada Dimecres, 27 de Març del 2024 a les 17:54:08 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dimarts, 02 de Febrer del 2021
EDUCACIÓ

El dia 16 de març serà lectiu a la ciutat de Torrent per l'anul·lació de les falles

Finalment el Consell Escolar Municipal ha decidit retirar la petició a la Conselleria d'Educació en la qual s'instava a declarar el 16 de març no lectiu a Torrent

El 16 de març serà lectiu a Torrent. Finalment el Consell Escolar Municipal ha decidit retirar la petició a la Conselleria d'Educació en la qual instava a declarar el 16 de març no lectiu en la capital de l'Horta Sud. Els que sí que es mantenen com no lectius són el 17 i 18 de març, així com el 3 de febrer.

 

La festivitat de Sant Blai s'ha mantingut com no lectiu, "pensem que, encara que no hi haja cap celebració festiva, hem de recordar les tradicions d'aquest dia i el que significa per als torrentins i torrentines", afirmen des del consistori. "Encara que la situació és la que és, volem que es mantinguen les tradicions gastronòmiques d'aquest dia que es poden gaudir dins del nostre nucli familiar".
 

 

Cues en els forns locals
Des de primera hora s'han pogut veure llargues cues a les portes dels forns de Torrent per a comprar el tradicional gaiato, salat i dolç així com els santblaiets. Enguany l'Ajuntament ha suspés els actes i la Fira de Sant Blai, però els torrentins i torrentines viuran aquest dia degustant els plats típics d'aquest dia, entre els quals estan el gaiato de rosquilleta, el més típic, així com el gaiato dolç. Tampoc faltarà a la taula el conegut com Rossejat o Arròs de Sant Blai la particularitat del qual radica en la "pilota dolça" de farina d'ametla, sucre i ous, a altres de pa sec.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
52.55.214.236

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.