Divendres, 26 de Abril del 2024

Actualitzada Divendres, 26 de Abril del 2024 a les 13:32:43 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dimecres, 27 de Gener del 2021
ECONOMÍA

1,9 milions per a “RESISTIR” tindran els 400 autònoms torrentins afectats per restriccions

El pla finançat per Generalitat, Diputació i Ajuntaments podria començar a abonar a Torrent les primeres ajudes directes de 2.000 euros a la fi de febrer

La cançó “Resistiré” va ser tot un himne al principi de la pandèmia. Va servir per a donar forces als sanitaris i serveis essencials que lluitaven en primera línia. Ara aqueixa mateixa cançó podria ser l'himne de prop de 400 autònoms i microempreses torrentines que lluiten per a sobreviure a les restriccions per la pandèmia.

Dos dies abans d'anunciar-se el tancament de l'hostaleria i limitació horària del comerç, el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, va presentar el “Pla Resistir”, un Pla que a Torrent suposarà una ajuda directa de quasi 2 milions d'euros a repartir entre els sectors afectats com la restauració i hostaleria, agències de viatge, oci nocturn, artesania i indumentaristes fallers, gimnasos o entrenadors personals, venda ambulant i món de la cultura.

Dels 1.974.000 euros, 260.000 els aportarà l'Ajuntament de Torrent, com a finançador del 15% d'aquest, després de confirmar Andrés Campos que demà esperen poder fer el decret d'acceptació del Pla Resistir. “Intentarem donar l'acceptació aquest dijous i volem agilitar tots els passos possibles per a intentar que es puguen començar a cobrar les primeres ajudes al més prompte possible”, ha assenyalat el regidor d'Hisenda de Torrent. “És un dels plans més ambiciosos des que es va iniciar la pandèmia, i dels més importants d'Espanya en relació al nombre d'ocupacions”, ha remarcat Campos, que ja s'ha reunit amb les associacions comercials de la ciutat que esperen que ajuden a aquests sectors que s'han vist obligats a tancar.

 

[Img #10830]

 


2000 euros d'ajudes directes i 200 euros per treballador fins a 10
Des de l'Ajuntament de Torrent espera poder accelerar el calendari al màxim perquè les empreses reben les ajudes al més prompte possible. Després de l'acceptació del pla s'inicia una carrera per a publicar les bases en el DOGV. “Els funcionaris municipals ja porten uns dies preparant les bases i esperem poder publicar-les en un termini d'unes dues setmanes”, ha assenyalat Andrés Campos.

Per al regidor d'Hisenda el problema no serà la liquiditat i avançar els diners. “Ens agradaria que a la fi de febrer poguérem pagar les a primeres ajudes que es presenten, i es resolguen sense haver d'esperar a finalitzar el termini”, ha dit Campos, que ha és conscient de la situació que estan vivint molts autònoms i empresaris locals.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
18.117.70.132

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.