Dijous, 25 de Abril del 2024

Actualitzada Dimecres, 24 de Abril del 2024 a les 13:37:18 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dimarts, 26 de Gener del 2021
SANITAT

Compromís alerta de la dificultat de confinament perimetral a les urbanitzacions

Alabajos dubta que siga possible en els efectius locals i demana un tracte diferencial per als disseminats

Compromís per Torrent demana un tracte diferenciat als barris disseminats davant les restriccions de la COVID-19, ya que segons Pau Alabajos: “Alguns barris disseminats del terme de Torrent comparteixen nuclis poblacionals amb altres municipis que no estan subjectes al tancament perimetral”. Des de Compromís per Torrent han demanat que es valore tractar els barris disseminats com un nucli poblacional diferenciat. Alguns d’aquestos, com ara Calicanto, estan delimitats per més d’un municipi.


"Torrent compta amb un gran terme (70 km quadrats) i això implica moltes realitats distintes: tenim barris disseminats que estan fins i tot a 25 minuts en vehicle del centre del poble i el seu contacte estret és amb nuclis d’altres municipis" ha explicat el portaveu de Compromís per Torrent, Pau Alabajos. Des de Compromís ens preguntem com comprovaran que s’està complint el tancament perimetral del municipi en zones com la Font de la Teula, on el llindar amb Godelleta és quasi impossible de distingir. Calicanto, Santo Domingo i Mas del Jutge, des de Xiva i Godelleta, o Monte-Real amb accés al camí del Fatxardet, d’entre altres. 

 

Escepticisme respecte al compliment del control perimetral

Alabajos s’ha mostrat escèptic sobre el funcionament del control perimetral quan es deixa fora aproximadament al 20% de la població resident, “estem parlant de barris molt importants com, per exemple, El Vedat amb vora 11.000 residents al llarg de l’any i amb diferents punts d’accés des de Picassent o Alcàsser”.

 

També ha destacat la necessitat de “analitzar cas per cas i elaborar un document seriós que arreplegue aquestes particularitats: són veïns i veïnes de Torrent amb moltes diferències de serveis i comunicacions amb la resta de la població. Cal estudiar, per tant, quines són les mesures més adequades per a aquestos barris”.

 

El portaveu de Compromís ha volgut finalitzar recordant “l’abandonament sistemàtic per part del Ajuntament d’aquestos veïns i veïnes de Torrent, que veuen com passa la legislatura sense acomplir-se les promeses més importants de l’alcalde Ros, com per exemple els greus problemes d’abastiment d’aigua potable dels més de 3.000 habitatges disseminats, d’entre altres.”

 
Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.16.212.99

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.