Divendres, 26 de Abril del 2024

Actualitzada Dijous, 25 de Abril del 2024 a les 19:14:05 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dimarts, 26 de Gener del 2021
URBANISME

La reurbanització del Alter començarà l'1 de març i tindrà 6 mesos d'obres

Es voran afectades 12 carrers de l'interior del carrer Gómez Ferrer caracteritzat per l'estretor de la calçada

L'Ajuntament de Torrent última els preparatius per a iniciar, el pròxim dia 1 de febrer, les obres dels carrers Mare de Déu dels Desamparats, Santa Bàrbara, Santíssima Trinitat, Proveïdors, alcalde Salvador Fernández Ros, Cantereries, i Santa Cecilia, les quals tenen un termini previst de duració de sis mesos.
 
Aquesta intervenció, que va ser licitada per 750.000 euros, s'emmarca en la primera fase del Projecte de Reurbanització del Alter, l'objectiu del qual és millorar la vida dels veïns i veïnes de la zona gràcies a la renovació de l'entramat urbà de la zona, i compta amb el cofinançament del fons europeu de desenvolupament regional (FEDER).
 
Millora de zones per als vianants però pèrdua d'aparcaments
El projecte contempla el canvi en el disseny de la secció dels vials, amb repavimentació de les voreres i calçades, millorant les zones per als vianants i la seua seguretat, encara que a canvi es perdran prop de trenta places d'aparcament consentit que fins ara es utilizadan pels veïns.
 
També es renovarà de la xarxa de proveïment, eliminant la canonada de fibrociment existent i substituint-la per una nova xarxa de funció dúctil; la renovació de la xarxa d'aigües pluvials, gràcies a la instal·lació d'una nova xarxa als carrers alcalde Salvador Fernández Ros, Cantereries i Santíssima Trinitat, amb la finalitat implementar una xarxa separativa de pluvials i fecals en la zona; la retirada de bolardos, demolicions de voreres i calçades; i, finalment, el recanvi de la senyalització existent.
 
Amb motiu de l'imminent inici de les obres, la regidora de Gestió de la Ciutat, Inma Amat, va enviar el passat 21 de gener una carta dirigida als veïns de la zona per a informar-los de la situació i disculpar-se per endavant per les molèsties que els puguen ocasionar durant el transcurs d'aquestes. Així mateix, en les pròximes setmanes també donaran principi les obres dels carrers Verge del Pilar, Alaquas, Saint Lucia, Saint Lucia, San Isidro i Pizarro, als veïns i les veïnes del qual també se'ls va enviar una carta similar en la mateixa data.
 
No obstant això, en data de hui 26 de gener molts veïns del barri segueixen sense haver rebut cap carta sobre les obres que es realitzaran al seu carrer, que sí que coneixen per la premsa. Els veïns no han rebut cap mena de consulta o informació prèvia al projecte des que es va plantejar fa diversos anys. El projecte portava paralitzat més d'un any per la Generalitat a causa de la protecció de part del paviment antic que encara es conserva en aquests carrers.
Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.23.92.53

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.