Dijous, 04 de Març del 2021

Actualitzada Dijous, 04 de Març del 2021 a les 19:52:52 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán | Conctacte: 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dimarts, 26 de Gener del 2021

SANITAT

El virus marca nou rècord a Torrent amb 1.669 d'índex acumulat de contagis

Ja són 34 els torrentins morts amb Covid-19 només al gener a la ciutat, que quasi arriba als 5.000 positius des de l'inici de la pandèmia

El virus continua descontrolat a Torrent, i marca un nou rècord, multiplicat per 6,6 el risc màxim extrem de l'Organització Mundial de la Salut. Segons dades de conselleria de Sanitat, la capital de la comarca aconsegueix ja un índex acumulat per cada 100.000 habitants de 1.669, sumant 200 punts més que fa quatre dies. Les dades de Covid-19 de Torrent de 1.668 dupliquen la mitjana nacional que se situa en 879, i són 321 punts superiors a la mitjana de la Comunitat Valenciana.

La xifra de positius de coronavirus acumulat frega els 5.000 contagis, darrere l'altre un al·luvió de 616 positius, el més alt de la pandèmia. A més, han mort 4 persones més, la qual cosa eleva ja a 34 els morts només el mes de gener, que porta camí de ser el més mortífer fins hui. 

Dins del dolent, el positiu és el canvi de tendència del ritme de contagis, que el passat 22 de gener era del 4,1% diari, i baixa a un 3,55%, cosa que dona algunes esperances a una contenció de la tercera ona. No obstant això, la dada podria no ser fidel a la realitat a causa del retard de PCR de fins a 7 dies que s'està donant a la ciutat, i la de molts veïns es queixen que no estan sent citats per a realitzar les proves i estan fent confinament domiciliari sense saber si estan o no contagiats. A més, moltes persones es queixen de que la llavor de rastreig està arribant molt tard, quan els contagias estan a punt de complir els 10 dies de quarentena. 

PRIMER CONFINAMENT PERIMETRAL ESTE CAP DE SETMANA

Malgrat que en altres comunitats autònomes com Andalusia ja s'està confinant perimetralment a les poblacions amb índexs acumulats superiors a 500, la ciutat de Torrent amb un índex acumulat superior a 1.500 només viurà este cap de setmana el seu primer perimetralment este cap de setmana a patir de les 15:00 hores. 

El govern valencià s'encomana a les mesures més dràstiques que es van prendre en aquestes dues setmanes com el tancament de l'hostaleria i reducció d'horari de comerç no essencial, així com la recent limitació de reunions entre familiars en domicilis, i les reunions de no més de 2 persones en espais públics excepte per treball.

Comentari

Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.235.11.178

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.