Divendres, 29 de Març del 2024

Actualitzada Dimecres, 27 de Març del 2024 a les 17:54:08 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dilluns, 25 de Gener del 2021
ENTREVISTA ANA MUNERA, CIUDADANOS

"Aquesta crisi econòmica no es pot fer front sense un pressupost aprovat”

Per a Munera cal arrimar el muscle per a tirar l’economia local endavant i això només es pot fer amb un pressupost actualitzat a la situació de crisi

Ana Munera Abellán és natural d’Albacete, però va arribar a Torrent per amor, fa ara vint anys. Casada amb dos fills, és Informàtica de professió i ve de treballar en el sector privat. Fa huit anys que treballa també des del món associatiu de Torrent on va conéixer a Raúl Claramonte i es va unir a Ciudadanos en 2019. Ara treballa d’assessora del grup municipal i continua apostant pel teixit associatiu perquè pensa que és clau per la vida d’una ciutat.

 

Les dades de Coronavirus en Torrent s’han disparat en la localitat, és partidària de mesures més restrictives? L’any ha començat mal, molt mal, però no ha sigut així. Nosaltres pensem que s’està fent tot el que es pot fer en aquesta situació. A més des del consistori s’ha ficat a disposició de la conselleria espais municipals de cara a la campanya de vacunació. El nostre partit també vol demanar una vegada més prudència i responsabilitat als nostres veïns i veïnes tant en l’àmbit públic i privat, tots a una ho aconseguirem.

 

Creu necessaris CS espais habilitats per la campanya de vacunació que ja ha començat conjuntament amb els centres de salut?  Tot el que siga millorar estem a favor perquè pot ajudar a agilitzar la campanya. A mitjan gener ja estaran pràcticament la totalitat de les residències de major vacunades i també s’ha començat amb el personal sanitari d’hospitals i centres d’atenció primària. Des del nostre partit hem demanat que també es considere vacunar ara en primer lloc al personal docent i educadors.

 

Quina valoració fa el seu partit del pressupost de 2021 que ja està aprovat? Nosaltres sempre hem arrimat el muscle quan feia falta i crec que era necessari desbloquejar una situació que s’anava prorrogant des de 2016. Aquesta crisi que estem patint no es pot fer front sense un pressupost i vàrem començar a negociar amb el Partit Socialista i Cs Torrent va fer un pas endavant. Estem treballant mà en mà fent política útil per ajudar a tots aquells que ho estan passant pitjor.

 

El Partit Popular ha criticat retallades en el pressupost sobretot en educació, ocupació i Benestar Social. No hi han retallades com a tal. El que ocorre és que hi ha hagut una baixada d’ingressos en l’Ajuntament i cal ajustar el màxim possible el pressupost. Una de les partides que més s’ha reforçat ha sigut benestar Social que hui en dia, malauradament són fonamentals. També han augmentat en ajudes a autònoms i pymes que són els protagonistes per tirar endavant en aquesta crisi.

 

Quines iniciatives s’han inclòs en el pressupost en les àrees que gestiona el seu partit dins de l’equip de govern? Cal recordar que la delegació de Mercats Ambulants i Consum que porta el meu company Toni Nebot va ser de les primeres a obrir els dos mercats ambulants que hi ha en Torrent. Es va fer i es fa un gran esforç i un molt de treball per a complir amb totes les mesures que van canviant segons canvia la situació. Tots els dijous Nebot analitza els informes de Sanitat per adequar l’espai a la situació. No hi ha hagut cap cas d’infecció, que sapiguem en cap dels dos mercats ambulants de la localitat. També l’OMIC treball moltíssim per a resoldre les denúncies que arriben cada dia. També des de l’àrea d’ocupació de la via pública hem decidit no cobrar la taxa als hostalers. També en l’àrea de Mobilitat volem aconseguir una ciutat més sostenible, còmoda per a viure i sense tant vehicle.

 

Un dels sectors que més estan patint aquesta crisi econòmica sobrevinguda és el sector d’indumentaristes que fa uns dies tornaren a alçar la veu.  Sabem que no només els indumentaristes, altres sectors de la festa estan patint molt aquesta situació. Des de Cs Torrent pensem que tot el comerç local necessita ajudes i per això des de l’Ajuntament es va crear la targeta +25 que ha sigut tot un èxit i que es pot gastar també en eixos comerços. A més d’una campanya específica que encara que no va eixir de l’Ajuntament si va anar específicament per aquest sector. Els tenim presents i estem i seguirem treballant per a poder ajudar-los a ells i a la resta de botigues i autònoms.

 

Pareix que la situació dins del partit ha tornat a la seua normalitat. Quins són els tems del seu partit de cara a les pròximes eleccions? El comité autonòmic i provincial ja està en marxa i treballant. Les agrupacions ja estem també en marxa reunint-se en línia per a ficar-se a treballar. Encara no hi han dades, però ja s’està ficant la maquinària en marxa per a anar poc a poc. També he de dir que estem constantment en contacte amb la resta de companys de Diputació i de les Corts. En Torrent, tenim bones expectatives, un bon ambient i moltes ganes de treballar, això sempre.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
54.152.216.170

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.