Divendres, 19 de Abril del 2024

Actualitzada Dimecres, 17 de Abril del 2024 a les 10:35:06 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dilluns, 25 de Gener del 2021
PARTIT POPULAR

Inesxistent negociació

Uns dies abans d’acabar el frustrat any 2020, el Ple de l’Ajuntament de Torrent, en els vots favorables del govern local PSOE-Cs, aprovava el pressupost municipal per a 2021. Però, com és tradició en este executiu, les converses i negociacions en la resta de partits que formem la Corporació Local, o almenys en el PP, ha sigut nul·la. Encara que després en el Ple, el Regidor de Pressupostos, tinga la desvergonya d’acusar l’oposició de no donar suport als comptes municipals, obviant la seua incapacitat per a consensuar-les en tots els grups. Tampoc els fa falta. Ací sempre tindran a Cs per a tirar avant les seues propostes.

 

I, encara que el govern de coalició situe en l’oposició la culpa de no traure uns comptes de consens, els grups que la conformem per a res hem mostrat esta falta de voluntat. Moltes són les esmenes presentades a este pressupost, en concret, des del Grup Popular hem registrat 34 esmenes al Pressupost 2021. Totes elles rebutjades pel govern de PSOE-Cs. Igual que la resta d’esmenes presentades per Compromís i VOX. Així que, jutgen vostés mateixos qui manca de voluntat per a negociar els comptes municipals.

 

Passant al tema en qüestió, el pressupost per a 2021, fruit del matrimoni entre PSOE i Cs a Torrent, per enèsima vegada, rebutja una baixada de la contribució que ajude a les malparades economies domèstiques de la ciutat, tal i com venim demanant des del PP pressupost darrere de pressupost. Tampoc ha considerat a bé, el govern socialista i del partit taronja, retornar als ciutadans de Torrent el seu esforç reciclant, recuperant la subvenció RECICLA, que en 2015 es van emportar per davant. Aquesta última s’aplicaria en el rebut de l’aigua, on es reflecteix la taxa TAMER, rebut que en 2020 va pujar a causa de l’augment del preu de l’aigua un 2,47%, gràcies als vots de PSOE, VOX, i posteriorment Cs en ple.

 

Això sí, este pressupost ve en un increment, gens menyspreable, en la partida del Gabinet de Premsa. O cosa que és el mateix, un major nombre de recursos econòmics de tots els torrentins tindran com a fi la publicitat i l’autobombo de l’Alcalde Ros i el seu equip. Partida que, des del 2019, ha passat de 59.000€ a 180.000€. Tot això gràcies a la retallada en altres partides fonamentals com les corresponents a benestar social, ocupació o educació.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.144.96.159

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.