Dissabte, 27 de Abril del 2024

Actualitzada Divendres, 26 de Abril del 2024 a les 13:32:43 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Diumenge, 24 de Gener del 2021
SANITAT

Ximo Puig confina Torrent perimetralment els festius i caps de setmana des de les 15:00 hores

El president de la Generalitat ha decretat que no es podran fer reunions amb no convivents en domicilis familiars però si al carrer però d'un màxim de 2 persones no convivients excepte per treball

Tancament perimetral, però només els caps de setmana i festius. La Generalitat Valenciana ha decretat el tancament de Torrent i altres 14 poblacions de més de 50.000 habitants de la Comunitat Valenciana. El president de la Generalitat, Ximo Puig ha decretat també la prohibició de reunions en els domicilis familiars amb no convivents. Les mesures entraran en vigor a partir d'aquest dilluns 25 de gener i estaran vigents fins al 15 de febrer. 

Després d'una reunió amb la consellera de Sanitat, Ana Barceló, i davant el preocupant ascens de casos de Covid-19, la Generalitat ha decidit limitar en els habitatges particulars les reunions als membres d'una mateixa unitat de convivència. Això és, a persones que visquen en la mateixa casa. Així ho han anunciat des de Presidència, en una curta nota de premsa on indiquen que la norma entrarà en vigor demà amb la seua publicació en el DOGV. Ximo Puig ha aclarit després en una missatge audiovisual que la norma inclourà també la limitació de les reunions entre persones en els espais públics on només es permetrà la reunió de dos convivents. En tots dos casos s'apliquen les següents excepcions: reunions laborals o institucionals, activitats en l'àmbit educatiu i les cures a persones vulnerables (majors, menors).

En una nova declaració pública, Ximo Puig ha justificat aquest nou decret en un intent de reduir les relacions socials. "El 69% dels focus dels contagis es troba en els brots socials, i el 98% d'ells són de reunions de familiars i amics, on baixem la guàrdia". El president ha advertit que "Les cases no es poden convertir en el substitutiu dels bars, això és un avís del que no es pot fer, i una crida a la corresponsabilitat.

Puig ha donat un missatge de reforç per a mantindre la responsabilitat, "a pesar que ja estem cansats, estem esgotats. De poc val que uns complisquen i una minoria vaja a la seua amb una mirada egoista".  "En aquestes setmanes ens juguem molt", ha advertit Puig, que demana l'ajuda de tots per a "no sobresaturar als sanitaris que estan lluitant en primera línia contra la pandèmia, que s'estan deixant la pell".


CONFINAMENTS PERIMETRALS AUTONÓMIC I DE GRANS POBLACIONS
En la comunicació realitzada al migdia, el Consell també ha informat de la pròrroga del confinament perimetral autonòmic, per tant se seguirà sense poder entrar o eixir de la Comunitat Valenciana. A més ha decretat el confinament perimetral municipal de les ciutats de més de 50.000 habitants durant els caps de setmana i festius. Es tracta de les localitats València, Alacant, Elx, Castelló, Torrevieja, Torrent, Orihuela, Gandia, Paterna, Benidorm, Sagunt, Alcoi, Sant Vicent del Raspeig, Elda-Petrer i Vila-real.

Els residents en aquestes ciutats no podran entrar ni eixir del terme municipal des de les 15.00 hores del divendres fins a les 06.00 del dilluns excepte per força major. Els veïns d'aquestes poblacions tindran que estar dins de la seua població, mentre que les de la resta de poblacions sí que podran moure's per la Comunitat Valenciana a excepció d'aquests nuclis de població, on es troben les tres capitals de província.

Ficheros relacionados

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.17.162.247

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.