Dissabte, 20 de Abril del 2024

Actualitzada Divendres, 19 de Abril del 2024 a les 13:17:30 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Divendres, 22 de Gener del 2021
SANITAT

Es dispara fins a 1468 la taxa de contagis de la tercera ona a Torrent

El virus desboca a un ritme del 13% diari i gener és ja és el mes amb més morts amb 30 en només 22 dies

Totalment desbocat i sense control, fins i tot ritme del 4,1%, triplicant el major registre diari. En només tres dies s'han comptabilitzat a Torrent 489 positius més, i ja se supera els 4.300 contagiats acumulats per Covid-19. El virus superen en 300 punts la mitjana de la Comunitat i en 678 la mitjana nacional. L'augment de casos eb Torrent comença també a traslladar-se als hospitals i també augmenta el número de torrentinos morts, que al gener supera ja els 30 en només 22 dies.


5 de cada 100 torrentins ha sigut ja contagiat pel Covid, d'ells, la meitat dels infectats ha sigut des de Nadal. La tercera ona va camí de convertir-se en un tsunami d'imprevisibles conseqüències si no es compleixen totes les mesures. Cada vegada és més freqüent l'aïllament de classes escolars, treballadors i famílies que han de fer quarantena. En aqueixos moments prop de mil positius estarien tancats a casa fins a complir el mínim de 10 dies d'aïllament.

Torrent multiplica per 6 el risc extrem marcat pel govern i establit en 250. Malgrat que l'OMS demana prendre mesures contundents a partir d'un índex de 50 casos per cada 100.000 habitants, el confinament domiciliari segueix sense estar en l'agenda del govern central, i des del govern municipal no han demanat a la població l'autoconfinament. La Generalitat ha pres mesures estrictes per a l'hostaleria i la mobilitat, però de moment segueix sense decretar-se el confinament, malgrat el risc de col·lapse de la sanitat i l'augment de morts.


113 morts, 30 només el mes de gener
Les pròximes setmanes seran dures, i el nombre de morts de gener, només 30 en 22 dies, avança una situació més dramàtica que en la primera ona, en la qual van morir a Torrent 53 persones en tres mesos. Enfront de la primera ona, en la qual els més afectats eren ressents d'avançada edat, els morts en l'actualitat comencen a produir-se fora de residències i també en edats més primerenques, per les informacions a les quals ha tingut accés aquest periòdic.

La comunitat Valenciana és una de les més afectades en la tercera ona per una taxa per damunt dels 1.500 només per darrere de extremadura. Una quarta part dels morts a Espanya són ja de la Comunitat Valenciana, que té les UCI ocupades per Covid per damunt del 50%.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.140.198.43

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.