Divendres, 26 de Abril del 2024

Actualitzada Dijous, 25 de Abril del 2024 a les 19:14:05 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dijous, 21 de Gener del 2021
CRISI CORONAVIRUS

Llargues cues en els centres de salut de Torrent per a realitzar una PCR

La localitat que pateix una incidència acumulada de 1.077 contagis per cada 100.000 habitants ha provocat el caos en els ambulatoris a l'hora de realitzar les PCR

L'alta incidència acumulada de Torrent es tradueix en llargues cues a les portes dels centres de salut de Torrent per a realitzar-se una PCR. En concret, en el centre de salut del carrer Xirivella, la cua dóna la volta a la poma i ha col·lapsat el centre de salut. A l'alta incidència que, ja supera tant la mitjana nacional com la mitjana de la Comunitat Valenciana, s'uneix els pocs sanitaris que realitzen PCR.

 

En el cas del centre de salut situat en el centre històric de Torrent, tan sols 3 infermeres són les encarregades de realitzar les proves, per la qual cosa ha col·lapsat el centre d'atenció primària i centenars de torrentins i torrentines esperen llargues cues per a poder realitzar-se la prova. A més, la cita per a realitzar aquesta prova superen els 7 dies de mitjana com els va ocorrer a un grup de menors confinats d'una escola de la localitat, el que demostra el desbordament que també es viu en Salut Pública que està donan cites per PCR, inclús després del periode de cuarenta obligatori. En canvi, en el consultori de El Vedat menys desbordat, realitzen test d'antìgens a qualsevol persona que ho solicite.

 

Tant la Comunitat Valenciana com Torrent estan vivint moments molts complicats, ahir la conselleria de Sanitat Universal va informar d'un brot de 15 persones d'origen social, el més elevat del que portem de pandèmia. Els brots múltiples més importants s'han donat en residències de majors, el primer en Santa Elena amb gran part del centenar de residents infectats, i després el de la residència Mi Vedat i l'últim conegut de la Residència Lope de Rueda. La resta de brots en residències es desconeixen per l'ocultisme de la Generalitat en relació a aquests centres.
 

Per tant, dels 3.844 positius coneguts des de l'incio de la pandemia, només el 5% s'haurien produït en brots mútiples, i la resta serien per contagis aïllats o transmissió comunitària que no ha arribat a afectar més de dues persones, segons el protocol que marca Salut Pública. 9.810 casos nous casos de coronavirus confirmats per prova PCR o a través de test d'antígens des de l'última actualització, nou rècord a la Comunitat Valenciana.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
18.223.171.12

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.