Divendres, 17 de Setembre del 2021

Actualitzada Divendres, 17 de Setembre del 2021 a les 10:36:18 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán | Conctacte: 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dimecres, 20 de Gener del 2021

POLÍTICA

Inspecció de treball detecta un frau en la cotització de 3 becaris municipals de Torrent

Després de la denúncia de CC.OO aquestes tres periodistes podrien reclamar els seus drets laborals i reclamar un contracte com a indefinides a l'Ajuntament

Frau en la llei de beques. Així de clar ha dictaminat la inspecció de Treball el que ha passat a l'Ajuntament de Torrent des de l'any 2016, any en què una de les tres becàries hauria començat a realitzar pràctiques en l'àrea de premsa de forma continuada. Després de la denúncia de la Federació de Serveis a la Ciutadania de CCOO PV, la Inspecció de Treball ha dictaminat que les tres persones afectades deuran, per tant, de cotitzar com a treballadors i treballadores de l'Administració i podran reclamar el reconeixement de drets.

Segons la pròpia Inspecció "en aqueixa activitat s'aprecien les notes típiques de la relació laboral, perquè hi ha alienitat, dependència i onerosidad, que es manifesta en una retribució", tal com estableix el Tribunal Suprem. La Inspecció ha resolt que aquestes persones han de cotitzar com a treballadors i treballadores de l'Administració, i han d'ingressar en les arques de la Seguretat Social la part no abonada corresponent als codis de cotització de la resta d'empleats i empleades. S'ha d'establir que, per la duració dels contractes (fins a 6 anys en alguns casos), "la relació laboral és indefinida".

Un dictamen d'imprevisibles conseqüències
Este dictamen obri un ventall d'imprevisibles conseqüències, ja que vincula a la resta de les persones becàries que es troben en les seues mateixes condicions i dóna lloc a possibles reclamacions i reconeixement de drets . Estos drets serien les prestacions per desocupació, la possibilitat de reclamar diferències salarials i fins i tot, demandes a la jurisdicció social per a l'establiment d'una relació laboral indefinida per frau en la contractació, amb la possibilitat que la justícia puga condemnar l'Administració a la indemnització per acomiadament improcedent.

Per a CCOO és un contrasentit que l'Administració, que ha de vetlar pel compliment de la llei, siga qui incomplisca la normativa laboral, amb l'ús de becaris per a cobrir les seues necessitats estructurals de personal i així esquivar les limitacions legals sobre aquest tema i precarizando les condicions laborals d'aquesta joventut.

El sindicat continuarà vigilant aquests incompliments en matèria laboral. CCOO no dubtarà a posar tots els recursos sindicals a la disposició de les persones joves a fi d'evitar l'abús en les beques, i perquè no s'utilitzen com a mà d'obra barata, desregulada i sense derec

Crítiques de l'oposició popular i compromís
La Portaveu del Grup Popular a l'Ajuntament de Torrent, Amparo Folgado, ha criticat la política de personal que, el PSOE, duu a terme en el consistori sota els seus governs. Segons els populars, després de les conclusions d'aquesta inspecció, diferents becaris del consistori, que es troben en la mateixa situació, veurien com s'obri una porta per a denunciar les seues circumstàncies.

“Aquesta és una mostra més de la manera de gestionar el personal al servei de l'Ajuntament, per part del PSOE i els seus governs, amb la negligència i la malaptesa per bandera. Pràctiques laborals que ja créiem bandejades d'aquest consistori, pròpies de dècades arrere, tornen a fer-se patents des de la volta de Ros a l'alcaldia, que l'única política de personal que entén és la de l'homenatge i servei incondicional a la seua persona”.

Des de Compromís ha criticat també l'ocultisme en relació a les pràctiques amb becaris i han recordat que ja van realitzar en ple una pregunta sobre la situació dels mateixos sense que hagen rebut cap mena d'informació sobre aquest tema. Entre les preguntes, els nacionalistes volien saber quants becaris es trobava realitzant pràctiques a l'Ajuntament i ens autònoms, i l'antiguitat d'aquests.

En data de hui, des del govern municipal no s'ha respost a la sol·licitud d'informació realitzada per aquest periòdic per escrit tant a la regidora Susi Ferrer, responsable de l'àrea de comunicació, com al cap de gabiente de premsa, Quique Soler, àrea on van exercir les pràctiques les becàries.

Ficheros relacionados

Comentari
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.215.177.171

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.