Dijous, 02 de Maig del 2024

Actualitzada Dimecres, 01 de Maig del 2024 a les 09:11:14 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dimecres, 20 de Gener del 2021
CRISI COVID 19

Vacunen amb la segona dosi de Pfizer a les residències de Torrent

La residència El Salvador ha sigut la primera a iniciar la inoculació contra la Covid-19 i la resta seran vacunades en els pròxims dies

Les persones majors de residències de Torrent estaran protegides contra el coronavirus abans de final de mes. El col·lectiu més afectat per la pandèmia, al costat dels sanitaris, ha començat a rebre aquesta setmana la segona dosi i s'espera que passats 10 dies estiguen immunitzats al 95% segons els assajos de la vacuna Pfizer.

 

En les pròximes setmanes quedarà també immunitzat el col·lectiu de sanitaris, més ampli i nombrós, i que és fonamental per a recuperar la capacitat hospitalària, ja que en aquesta segona ona han tornat a caure de baixa nombrosos sanitaris. També podria millorar l'atenció sanitària en els centres de salut d'atenció primària, que pateixen des de març un minvament important de la qualitat.
 

 

Vacunació de majors de 70 anys en la segona Fase a partir de març
Si el ritme de vacunació i arribada de vacunes es manté, el Ministeri de Sanitat i les comunitats tenen previst iniciar la segona fase del pla de vacunació que podria iniciar-se amb el grup de risc de majors de 90 anys que no es troben en residències. Li seguiran els majors de 80 anys i els majors de 70 anys per aquest ordre. D'aquesta manera, la immunitat d'aquest col·lectiu podria estar finalitzada a l'abril reduint àmpliament la mortalitat i la capacitat de les Unitats de Vigilància intensiva dels hospitals.
 

 

En total, són 6,8 milions de persones majors de 70 anys en tota Espanya que rebran una citació per part del seu centre de salut. Els qui no pogueren desplaçar-se rebran la visita de les infermeres, com ja succeeix amb la vacunació de la grip. Després d'aquest grup, es vacunaria als malalts amb patologies de risc d'altres edats. Després d'ells se seguirà amb treballadors essencials com els 5,3 milions de docents
 

 

El 66,5% de totes les defuncions oficials per covid a Espanya en la segona ona es correspon amb majors de 80 anys, encara que només sumen el 6% de la població. I si a aquest col·lectiu se li afig el dels quals sobrepassen els 70, el percentatge supera el 86% dels decessos. És a dir, amb els mateixos nivells de contagi, si s'aconsegueix immunitzar a tota aquesta població, hi hauria quasi nou vegades menys morts per covid.
 

 

Per aquesta raó, la Comissió Europea ha establit l'objectiu que els països membres vacunen com a mínim al 80% dels professionals sanitaris i socials i al 80% dels majors de 80 anys al març. Per a finals d'agost, els països haurien d'haver aconseguit immunitzar al 70% de la seua població adulta.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
18.190.159.10

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.