Dimecres, 24 de Abril del 2024

Actualitzada Dimecres, 24 de Abril del 2024 a les 13:37:18 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dimarts, 19 de Gener del 2021
SANITAT

Tanca l'Hostaleria en tota la Comunitat Valenciana per aturar la pandèmia

Ximo Puig decreta també el tancament d'instalacions esportives, sales recreatives i avança el tancament del comerç a les 18:00 hores

Ximo Puig decreta des de dijous a les 00:00 hores i durant 15 díes el tancament total de l'hostaleria en la Comunitat Valenciana. També tancaran les instal·lacions esportives per a esport no professional, bingos i salons recreatius, i avança el tancament del comerç a les 18.00 hores. El president de la Generalitat han comunicat en roda de premsa aquesta decisió després de la reunió de la taula interdepartamental de consellers per a intentar reduir la pressió hospitalària per la pandèmia. L'anunci es produeix un dia després de presentar el pla Resisteix per a ajudar a sectors afectats, i després de conéixer-se l'augment de casos a la Comunitat Valenciana.

La Generalitat ha preferit tancar sectors abans de tancar perimetralment més municipis amb taxes elevades de contagis ja que això obligaria a tancar pràcticament tots els municipis de la província de València, entre les quals es trobava Torrent, amb una incidència de més de 1.000 positius acumulats quinzenals per cada 100.000 habitants.

No obstant això, tal com ha explicat la consellera de Sanitat, Ana Barceló, s'ha descartat perimetrar més poblacions i llevar aquesta limitació al no ser efectives. "De les 29 poblacions perimetrades només en 3 ha baixat l'índex de contagis". Per este motiu, decauen totes els confinaments perimetrals locals i es demanarà el confinament noctur o "toc de queda" a les 20:00 hores en la pròxima reunión de sanitat de les comunitats autònomes. 

Dins de les mesures, Ana Barceló ha especificat que encara que tancarà tota l'hostaleria sí que podran donar servei de menjar per a portar. Sí que estarà permesa l'hostaleria per a consum de sanitaris en hospitals, serveis de menjador escolar i en àrees de servei en carretera. D'altra banda s'ha especificat també el tancament de seus festeres falleres, de moros i cristians i altres festes. S'avança el tancament de Centres Comercials i comerços a partir de les 18.00 hores. També es tanquen els espais esportius no professionals com a gimnasos, centres d'entrenaments, etc. Així mateix es limiten les visites a les residències d'estudiants i col·legis majors.

 

"Si complim les indicacions, eixirem d'aquesta situació"

Ximo Puig ha demanat que s'evite al màxim qualsevol contacte social, i ha demanat que no es traslladen les *interaciones socials dels bars a les cases. "No cometem l'error de convertir les cases en bars, i no traslladem aqueixes interaccions".

El presidente de Generalitat ha demanat un últim esforç. "Tots som conscients de l'esgotament, però cal tindre en compte l'interés general". Hem passat una primera ona molt difícil, també una segona, i superarem aquesta tercera ona. Us demane per favor, molta prudència, perquè ens juguem molt. Aquestes mesures són molt necessàries, i hem d'autoconfinar-nos quan faça falta".

El president de la Generalitat també ha recordat que s'estan posant més sancions que mai, "i això significa que no estem complint totes les mesures". En este sentitc, s'ha avisat de que es reforçarà el compliment de les normes. 

Respecte a la vacunació, Puig ha destacat la nostra situació i un motiu d'esperança. "Estem en el camí d'eixida, som els que més hem avançat en la vacunació en tota Europa, i s'està fent un esforç molt important".

 

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
18.188.61.223

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.