Dimecres, 24 de Abril del 2024

Actualitzada Dimecres, 24 de Abril del 2024 a les 13:37:18 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dimarts, 19 de Gener del 2021
SANITAT

Torrent ja supera la barrera de 1.000 contagis per cada 100.000 habitants

Moren 24 persones en el que portem de gener, la major xifra des de la primera ona, i ja són 107 els morts des de l'inici de la pandèmia

Torrent continua batent rècords de contagis i ja supera la barrera dels mil contagis, concretament 1.077, uns 248 punts més que fa quatre dies i el doble que fa una setmana. El virus continua descontrolat amb un creixement del 2,4% diari, lleugerament per davall ritme de contagi de fa quatre dies, quan va arribar a ser del 3,4% diari, la qual cosa podria indicar que s'ha passat ja el pic de la tercera ona.

El més trist és la xifra de defuncions. Gener serà un mes molt dur, i ja ha començat a notar-se. Des que va començar l'any han mort 24 persones, la qual cosa eleva el total de morts a 107. La xifra de positius per covid des de l'inici de la pandèmia és ja de 3.844 persones des de març.

Les dades de Torrent amb 1.077 contagiats es troben per damunt de la mitjana nacional de 684, i també per damunt de la mitjana de la Comunitat Valenciana amb  una taxa de 897 per cada 100.000 habitants.


Rumors de confinament perimetral
Les altes xifres de contagis a la ciutat han fet córrer els rumors sobre un imminent confinament del terme municipal com en altres poblacions amb xifres similars de contagi. No obstant això, Ximo Puig ha evitat de moment sumar més confinaments, i serà hui dimarts quan es procedisca a una revisió de les 26 poblacions confinades. En eixe moment podria produir-se un nou decret que podria incloure a la capital de L'Horta Sud, que de moment no ha sigut confinada.

Pero la idea es aprobar hoy nuevas restricciones en la Comunitat Valenciana. Puig reúne así esta mañana a los consellers que forman parte de la mesa interdepartamental. La cita en principio iba a tener lugar el jueves. Que a última hora de ayer se avanzara da cuenta de la preocupación y la gravedad de la situación tras los últimos datos.


Des de la conselleria de Sanitat han recordat que aquesta competència de perimetrar poblacions és exclusiva del President de la Generalitat Ximo Puig, ja que no és una competència de Sanitat. Des de l'Ajuntament desconeixien que poguera donar-se un confinament perimetral, i discutien la necessitat de la mateixa ja que en les poblacions perimetradas no s'ha produït un descens de casos significatiu i creuen que la millor manera de baixar la corba és amb "responsabildiad personal".

Des de Generalitat han recordat que la decisió per a perimetrar una ciutat no sols depén de l'índex acumulat de casos, i es tenen en compte altres qüestions per Salut Pública. En el cas de Torrent, la presència de 20 residència de majors podria ser un factor negatiu que caldria descomptar, encara que la transmissió comunitària a Torrent és alta, i a més hi ha una gran connexió amb poblacions veïnes de la comarca que faria que el tancament perimetral fóra poc efectiu.

 

Ampliació del confinament nocturn

En la trobada de la taula interdepartamental és probable que es demanen canvis normatius per a avançar el "toc de queda", que ara està a les 22.00, el màxim permés amb la regulació actual de l'estat d'alarma. Totes elles advoquen per avançar-ho a les 20.00. Aquesta mesura afectaria especialment els comerços, que ara poden obrir amb normalitat horària.

És més que probable també, segons fonts del Consell, la pròrroga del tancament perimetral dels 26 municipis imposada el passat dia 7 de gener, ja que o no han millorat la seua situació o no ho han fet de manera suficient. I és més que probable també que la llista s'amplie amb noves ciutats entre les quals podria estar Torrent per l'alta incidència acumulada de casos en les dues últimes setmanes.

 

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
18.118.12.222

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.