Divendres, 26 de Abril del 2024

Actualitzada Dijous, 25 de Abril del 2024 a les 19:14:05 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Divendres, 15 de Gener del 2021

Les falles de 2021 es posposen com a mínim al segon semestre de l’any

La mesa de seguiment de les falles ha decidit no celebrar les falles en març i deixar-les, com a prompte per al segon semestre de l’any

Els membres de la Mesa de Seguiment de les falles, formats pels representants de les juntes locals i de junta central fallera, junt amb la Conselleria de Sanitat, s'han reunit esta vesprada per valorar l'evolució de la pandèmia i el futur de la festa en 2021. Després de valorar totes les opcions han decidit no celebrar les falles en març, com ja era d'esperar i s'estima com a data probable la celebració de les falles a partir de juliol. Tal com han manifestat:

 

"Una vegada reunits hui, 15 de Gener de 2021 de manera telemàtica, els membres de la Mesa de Seguiment de les Falles amb la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública i amb la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport i atenent a la situació epidemiològica actual, constatem la dificultat de poder celebrar al mes de març la Festa de les Falles.


Sent plenament conscients de la situació sanitària, el col·lectiu faller no renuncia a la celebració de la Festa. Per tant, i tenint en compte les indicacions marcades per l’Administració, des de la Mesa de Seguiment es contempla la possibilitat de celebrar les Falles a partir del segon semestre d’este 2021, amb el compromís de màxim compliment de les normes sanitàries.


En la reunió, molt possitiva per al col·lectiu faller de la Comunitat Valenciana, també s’ha acordat continuar treballant durant els pròxims dies de manera directa amb ambdues Conselleries, així com els sectors productius i diferents intitucions on es plantejaran les diferents propostes que es venen treballant per part de la Mesa des del passat mes de novembre.


Des de la Mesa de Seguiment volem destacar que l’objectiu del nostre treball serà sempre el de continuar treballant per la celebració d’unes Falles segures en tota la Comunitat Valenciana.
#tenimmoltesfallesquecontar #tenimmoltesfallesqueplantar "

 

El regidor de Falles de l'Ajuntament de Torrent, Pasqual Martínez, ha fet declaracions exclusives sobre la anul·lació de les falles en març i ha comentat: "Valorem molt positivament la decisió d'ajornar les falles, però sobretot, que haja sigut de forma consensuada entre Sanitat i representants del món faller de tota la Comunitat. Pensem en què les falles necessiten unitat d'acció i mai millor per a demostrar-ho que davant d'una situació tan greu com la que vivim. L'expectativa d'una setmana fallera, quan es decideixca, al 2n semestre, amb un exercici 2022 en marxa, pot ser fonamental per recuperar la il·lusió al món faller, pensant que, primer es la salut, però que els sectors tradicionals i econòmics de la festa també ho necessiten."

 

Per la seua banda, el vice president de l'OAM de Junta Local Fallera de Torrent, Miguel Requena, ens ha comunitat en declaracions exclusives que este cap de setmana tenen programades diverses reunions del G8 (principals juntes locals falleres de la Comunitat) i del grup de la resta de juntes locals: "Així mateix farem una breu una reunió amb els presidents de falles de Torrent on informarem d'una proposta dels passos a seguir a partir d'ara."- ens ha comunicat mentre l'executiva de l'ens local estava reunit.

 

El regidor de Cultura Festiva de l'Ajuntament de València, Carlos Galiana, ha manifestat que és el torn  d'obrir "un període de reflexió conjunta per a prendre decisions, com hem fet fins ara", incloent el tancament de l'exercici 2021. "Serem conseqüents amb les mesures sanitàries decretades per les autoritats, posarem sempre per davant la salut de tot el col·lectiu, com hem fet fins ara. Demanaré a la resta d'administracions implicació activa en la reactivació de la nostra festa"- ha sentenciat.

 

Des de Gandia, el president de la Federació de Falles, Telmo Gadea, aposta per a que cada poble mantinga la seua independència dins d'un objectiu comú, així com la necessitat d'una norma Autonòmica (no local) que regule la celebració de festes tradicionals en la situació actual (si las circumstàncies ho permeten) i el el compromís de les diferents administacions per recolzar al sector faller i les  activitats empresarials tradicionals.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
18.223.134.29

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.