Dijous, 25 de Abril del 2024

Actualitzada Dimecres, 24 de Abril del 2024 a les 13:37:18 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Divendres, 15 de Gener del 2021
SANITAT

A un pas del confinament a Torrent després de registrar una taxa de 829 casos

La ciutat suma desde el 1 de gener 790 positius i suma 15 morts més amb la tercera ona superant els serveis de rastreig i proves PCR

A un pas del confinament perimetral. Si no es doblega la corba este cap de setmana, serà molt difícil que Torrent puga evitar el confinament que ja pateixen altres poblacions de la Comunitat amb xifres similars. La ciutat ha augmentat en de 527 a 829 la seua taxa acumulada per cada 100.000 habitants, un 57% en només quatre dies. 

La transmissió comunitària està desbordada ja el rastreig i retarda les proves a la ciutat. Per exemple, Sanitat Pública segueix sense citar a xiquets del Col·legi Trinitàries després de 7 dies després de conéixer-se el positiu. La situació es repeteix i podria ocultar una taxa de positius encara major a la coneguda hui.

Les dades són dolentíssimes. Des de l'inici d'any s'han registrat 790positius, la qual cosa eleva la xifra acumulada de la pandèmia a 3.506. A més, el número de morts ha crescut espectacularment, i ja són 15 les persones mortes només el mes de gener, superant el rècord de novembre i elevant el total de morts amb Covid a 103 persones.

El ritme de creixement de la pandèmia és ja d'un 3,4% diari, triplicant el màxim permés per a prendre mesures dràstiques. Encara així, aquesta setmana l'alcalde Jesús Ros descartava demanar el confinament de la ciutat, encara que es mostrava disposat a acceptar qualsevol decisió de Salut Pública.

 

QUÉ ÉS UN CONFINAMENT PERIMETRAL I QUAN ES DECRETA
A la Comunitat Valenciana ja hi ha quasi mig centenar de poblacions amb restriccions tant en el comerç com en la mobilitat.
La principal és el tancament de les entrades i eixides a la ciutat, deixant només l'eixida per a treballar o per a anar al col·legi i serveis bàsics. 

Altres poblacions amb menor índex de coronavirus ja han sigut confinades. Cheste 482, Sollana 493, Llíria 550, Polop 660, Oliva 550,Alfafar 732, Cheste 482, solana 493, Polop 660, i Oliva 550. La Generalitat ha aclarit que hi ha altres indicadors que determinen si es tanca una població. De fet Alacant, amb 1.350 casos i Castellón amb 800 no estan perimetrades. En el cas de Torrent, la connectivitat amb València és molt estreta, i la capital i Torrent podrien anar de la mà. València no arriba encara a un índex de 700, però la seua grandària també significa molt més perill per als serveis hospitalaris. 

Des del govern central han indicat que la situació és preocupant i que el confinament domiciliari està sobre la taula, però volen esperar uns dies per a veure si les restriccions sorgeixen efecte com al novembre, o serà necessari tancar de nou l'economia.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.15.202.214

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.