Dissabte, 20 de Abril del 2024

Actualitzada Divendres, 19 de Abril del 2024 a les 13:17:30 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Diumenge, 10 de Gener del 2021
MEDI AMBIENT

El temporal Filomena baixarà els termòmetres a Torrent fins als -2 graus de mínima

Les gelades seran majors en la matinada del dilluns al dimarts a l'interior del terme municipal

No ha nevat a Torrent, però sí ha fet molt de fred. El temporal Filomena, que ha cobert de blanc el centre i nord peninsular vindrà succeït de molt de fred i humitat. Les temperatures màximes no superaran els 14 graus aquesta setmana però la humitat farà que la sensació tèrmica a Torrent siga de molt major, alguna cosa que pot ajudar a un major autonconfinament a casa pel fred.

El matí del diumenge ha sigut fred, poc més de 4 graus fins a les dotze del matí, i el termòmetre no pujarà per damunt dels 11 graus en el dia de hui. Per al dimarts, dia de tornada al col·le per a molts, les temperatures baixaran lleugerament, motiu pel qual molts col·legis han aconsellat que s'abrigue especialment als xiquets per a poder mantindre la ventilació contra la Covid.

El fred hivernal continuarà durant tot el mes de gener, i s'espera que puga arribar una altra nova onada de fred durant aquest mes degut als canvis en l'atmosfera que s'han produït en el pol nord. Sens dubte, el temporal de Filomena es tracta d'un episodi de meteorologia extrema al nostre país. Ha sigut excepcional i d'especial rellevància per la seua intensitat i perquè feia anys que no es donava un temporal així d'important quant a extensió de les zones afectades i a les quantitats de neu acumulades.

El canvi climàtic pot afectar la freqüència i intensitat dels episodis de temps extrem i, cada vegada són més freqüents els de temperatures extremadament càlides i les onades de fred i les grans nevades no són incompatibles amb el canvi climàtic.

La temperatura mitjana del planeta s'està incrementant, alguna cosa que ja està succeint i continuarà passant en les pròximes dècades degut majorment a l'acció humana sobre el planeta. Al seu torn, continuaran ocorrent esdeveniments de temperatures extremes, tant càlides com fredes, encara que amb una temperatura mitjana més elevada, podrien produir-se més esdeveniments càlids i menys freds.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
18.119.131.178

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.