Dijous, 25 de Abril del 2024

Actualitzada Dimecres, 24 de Abril del 2024 a les 13:37:18 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Divendres, 08 de Gener del 2021
SANITAT

Els centres de salut de Torrent inicien la vacunació de sanitaris contra la Covid

La primera dosi de Pfizer s'ha inoculat hui i la segona ser punxarà a partir del 29 de gener, i tot el personal sanitari hauría d'estar inmunitzat abans de falles

Sanitat ha iniciat hui a Torrent la vacunació contra el coronavirus entre els sanitaris dels centres de salut d'Atenció Primària. El procés iniciat hui continuarà durant dissabte i diumenge este cap de setmana i finalitzarà l'11 de febrer, però caldrà esperar al 18 del mateix mes perquè siga efectiva, ja que es necessiten dues dosis i una setmana posterior per a estar protegit.

El passat 27 de desembre es va iniciar la vacunació en residències de majors, que estarà finalitzada el pròxim 12 de gener. Segons marca el protocol de vacunació del Ministeri de Sanitat, s'ha prioritzat al personal de primera línia com els d'Atenció Primària, Urgències, unitats de Crítics, sales d'hospitalització Covid, i altres serveis i es continuarà per la resta de serveis dels hospitals.

Les vacunes a inocular al personal de primera línia seran les de Pzifer, les úniques que ara com ara estan disponibles a Espanya, ja que encara no estan disponibles les dosis de la segona vacuna del laboratori Moderna per a immunitzar al personal sanitari.

La campanya d'immunització del personal sanitari, un dels col·lectius més afectats per la covid-19, se simultanejarà, amb la vacunació en centres de majors i residències que encara està en marxa.

La Comunitat Valenciana ha iniciat aquest divendres el procés de vacunació del personal sanitari de primera línia mentre i, en paral·lel, es continua la vacunació de persones usuàries i treballadores de residències.

Personal sanitari de primera línia
Es considera personal de primera línia el que té major risc d'exposició per dur a terme activitats en l'atenció directa de pacients COVID (contacte estret i amb major temps d'exposició), així com per tindre major probabilitat de tindre contacte amb una persona amb infecció. A més, aquest grup de població també està prioritzat pels principis de benefici social i reciprocitat.

Isabel Cantarino, coordinadora d'infermeria ha explicat la importància que té que "els professionals sanitaris estiguem protegits amb la vacuna, per a poder protegir la salut dels nostres pacients". L'infermer Roberto Martín, que apareix rebent la vacuna, i la infermera Laura Sebastián han sigut els primers professionals que han rebut la primera dosi de la vacuna en el centre de salut de Benimaclet.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.145.131.238

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.