Dijous, 25 de Abril del 2024

Actualitzada Dimecres, 24 de Abril del 2024 a les 13:37:18 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dimarts, 05 de Gener del 2021
COVID-19

Puig tanca l'hostaleria a partir de les 17 h. i avança el toc de queda a les 22 h.

El president de la Generalitat anuncia el tancament perimetral de 26 municipis amb alta taxa de contagis i es mantenen els col·les oberts a partir de dijous

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat aquest dimarts set noves mesures davant l'evolució de la pandèmia de coronavirus en l'autonomia, que inclouen la prolongació del tancament perimetral de la Comunitat, en concret d'altres 26 municipis i s'avança el toc de queda nocturn a les 22.00 hores. Les set mesures que s'han pres són:

 

1) Es prorroga el confinament perimetral de la Comunitat fins al 31 de gener.

 

2) S'avança a les 22 hores el toc de queda.

 

3) S'estableix el tancament de l'hostaleria a partir de les 17 hores.

 

4) Es prohibeix fumar a les terrasses i es redueix a un màxim quatre persones per taula.

 

5) Es redueix al 30% els aforaments en tots els comerços.

 

6) Es manté en sis el nombre màxim de persones en trobades socials i en els casos de noces o celebracions familiars multitudinàries es redueix a 15 persones en l'exterior i 10 en interior.

 

7) Es decreta el tancament perimetral de 26 municipis amb taxes altes del ritme de contagis: Borriol, Atzeneta del Maestrat, Soneja, Jérica, Alcoi, Castalla, Polop, Llíria, Massanassa, Ayora, Utiel, Sedaví, Sollana, Guadassuar, Oliva, Daimús, Canals, Daimús, Benigànim, Xàtiva, Moixent, Ontinyent, Cheste, Anna, Sinarcas, Quatretonda i Bonrepòs i Mirambell.

 

Puig ho ha anunciat després d'una reunió de la Comissió Interdepartamental, i davant les últimes xifres d'evolució que reflecteixen una situació "greu i preocupants", amb un augment de la incidència d'un 17% en dues setmanes, un creixement de l'hospitalització del 52% i amb 196 morts en una setmana. La Consellera de Sanitat, Ana Barceló, ha puntualitzat que "El grup d'edat més afectat és el comprés entre 15 i els 29 anys. Els brots d'origen social continua sent el principal focus de contagi."-ha lamentat. Per la seua banda, ha puntualitzat les restriccions anunciades per Puig:

 

1- No estan permeses les activitats socioculturals que comporten concentració de persones: espectacles, celebracions populars o exhibició d'animals (entre altres).

 

2- Comerços passen del 50 al 30%. Aquesta limitació d'aforament s'aplica també a la zona de pàrquing i aparcament.

 

3- Queden fora d'aquest límit d'aforament: supermercats, farmàcies, veterinaris, òptiques, perruqueries i ortopèdies.

 

4- La restauració acabarà a les 17 hores. Començaran a l'hora que els permet la seua llicència sempre que es complisca el toc de queda. Les àrees de servei queda exempta de les limitacions horàries.

 

5- No es podrà fumar a les terrasses de l'hostaleria.

 

6- Les taules dels establiments d'hostaleria seran de màxim 4 persones.

 

7- Se suspenen totes les competicions esportives infantils i de primària.

 

Dijuous: volta al col·le

Aquestes mesures no afecten la 'volta al col·le' ja que, segons ha avançat el president, els alumnes seguiran a les aules a partir de dijous, 7 de gener, tal com estava previst, ja que els experts coincideixen que són espais segurs i "no podem deixar que el virus continue perjudicant el seu futur".  En aquest sentit, ha demanat als pares que confien en la seguretat dels centres, ha agraït a tota la comunitat educativa el seu treball "impagable" per a mantindre els centres oberts i ha apuntat: "Està en joc la igualtat i futur de la societat"-ha dit.

 

Entrada en vigor

Les mesures entraran en vigor a partir del dijous i fins al 31 de gener i ha anunciat per a aquest mateix dijous una reunió amb els agents socials per a concretar un pla d'ajudes amb els sectors més afectats amb la finalitat de protegir la salut, els treballs i a les empreses.

 



 

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
18.217.194.39

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.