Dijous, 25 de Abril del 2024

Actualitzada Dijous, 25 de Abril del 2024 a les 11:59:34 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dijous, 31 de Desembre del 2020
ENTREVISTA A CARME SILLA, regidora per Compromís Per Torrent

“El castellà no està en perill, hi han xiquets que encara no saben parlar valencià”

Per a la regidora la llei Celaá no tancarà les escoles d’Educació Especial i es queixa de la falta de personal en el departament d’Igualtat de l’Ajuntament

Carme Silla és psicopedagoga de professió i treballa en una ONG des de fa molts anys. Filla de llauradors coneix de primera mà els problemes del camp i les seues necessitats. Comença en política en el sector d’inserció laboral de la coalició i aleshores va quedar-se en l’agrupació de Torrent. No és molt amiga d’estar en primera línia de la política, però el destí va voler que ara siga regidora de Compromís en aquesta legislatura encara que no era el seu objectiu.

 

Les dades de Coronavirus en Torrent pareixen que són un poc millors encara que estem per damunt de la mitjana.  La veritat és que em fa molta por, sincerament. És una cosa que no es pot controlar, depén de tots i totes. Estem parlant que ja han mort 78 persones. Jo per favor demanaria molta prudència. En les escoles encara i tot un parell de brots estan funcionant les mesures i cal que tots i totes anem pel mateix camí, higiene de mans, distància de seguretat i mascareta i en les dades assenyalades i celebracions ventilar les estances. Com deia Oltra, jo vull molts Nadals en la gent que estime.

 

Les residències de majors segueixen donant contagis cada dia. Es tracta d’una població d’alt risc, el personal fa tot el que pot, però és veritat que fa falta més personal i els treballadors i treballadores estan esgotats, no sé realment que ha pogut fallar. També coneixem cada dia alguna cosa nova d’aquest virus que ens perjudica per a tindre totes les ferramentes al nostre abast.

 

El PP està arreplegant firmes contra la llei Celaa a les portes de les escoles concertades de la ciutat. El primer que diria és que s’informen de primera mà i no fiar-nos del que ens diuen els polítics. Aquesta llei recull moltes de les nostres mesures i és molt menys lesiva que la llei anterior i beneficia a tots els xiquets i xiquetes que és el que importa. El cas de la llengua a nosaltres no ens afecta perquè qualsevol centre pot elegir la seua llengua vehicular. El castellà no està en perill, el valencià és una llengua espanyola que s’ha de defensar per ser una llengua minoritària, és la nostra llengua. Una altra qüestió és l’Educació Especial, en cap moment desapareixerà, això no està renyit en dotar a l’escola ordinària de recursos per a poder incloure aquests alumnes que puguen estar integrats.

 

La crisi sanitària ha desenvolupat en crisi econòmica i els usuaris del Punt d’Aliments han tornat a pujar. Nosaltres no estem a favor del Punt d’Aliments, nosaltres sempre hem apostat per la targeta moneder perquè dignifica i dóna més de llibertat a l’usuari. Va començar una prova pilot que ha funcionat molt bé i a poc a poc s’ha anat ampliant, però ens agradaria que fora a més. Per altra banda, en moments com aquest si fa falta malauradament el Punt d’Aliments, però sincerament pense que no és prou. L’actual empresa que subministra els aliments és una empresa de Toledo que ha renovat per un any més, hauria de ser local, això primer i per altra banda, la qualitat dels aliments la pose en dubte. És un tema molt complex i que m’afecta personalment.

 

El govern de Ros ha presentat el pressupost per l’any que ve i ha destacat un augment en la despesa social. He de dir que no són prou transparents, no sabem en què es gastaran els diners per això hem presentat una bateria de preguntes al govern que esperem contesten, però podrien fer ser socials, sí.

 

Torrent va commemorar el Dia contra la Violència de Gènere. Sí i és curiós que encara no tinga una partida en el pressupost com a tal, has de buscar per encontrar-la. Jo sóc feminista i crec en la igualtat entre homes i dones i encara queda molt per fer. Falta per exemple una agent d’Igualtat, els diners estan tornant a la Conselleria i no tenim pla d’Igualtat en l’Ajuntament, hi ha moltíssimes carències. Volem que es treballe en perspectiva de gènere.

 

Compromís ha demanat que Torrent estiga dins en el Pla d’Infraestructures de Serveis Socials dotat amb fons europeus. No hi ha recursos per a persones amb malalties mentals, cal invertir en el que fa falta de veritat.Construir centres de dia o residencials per a malalts d’aquest tipus que són també torrentins i torrentines de primera.

 

El seu partit reclama també unes ajudes al camp no convocades des de l’any passat. Jo sóc filla de llauradors i llauradores. Sóc filla de llauradorsConec el que es pateix en una casa. Crec que els llauradors i llauradores han de lluitar més i els torrentins i torrentines hem de lluitar al seu costat. Podem passar sense ordinadors, sense altres coses, però podem passar sense menjar. Han de lluitar i cridar més fort i sensibilitzar a la gent per a fer-los costat. Hem demanat una campanya de sensibilització al comerç per a venda productes locals i els valore. Nosaltres estarem sempre al seu costat.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.21.104.109

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.