Diumenge, 11 de Abril del 2021

Actualitzada Divendres, 09 de Abril del 2021 a les 19:52:09 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán | Conctacte: 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dimecres, 30 de Desembre del 2020

PP

Folgado denuncia l'incompliment del PAM al no posar en marxa "Torrent Te Beca" i la borsa d'ocupació social

Folgado: “una vegada més, el govern de PSOE i Cs passa per damunt dels acords en Ple unànimement i menysprea les aportacions de l'oposició per a millorar la qualitat de vida dels quals pitjor ho estan passant”.

La Portaveu municipal del Partit Popular a Torrent, Amparo Folgado, ha mostrat la seua decepció per la negativa del govern municipal a incloure partides pressupostàries que facen possible la creació, d'una banda, d'un programa, denominat Torrent Et Beca pels populars, que suplisca l'eliminació de les beques professionals de la Diputació, La Dipu Et Beca, i d'altra banda, una borsa d'ocupació social que retorne al mercat laboral als més afectats per la crisi econòmica.

 

Totes dues iniciatives, incloses a proposta del Grup Popular, formaven part del PAM, que va ser secundat per tots els grups polítics la primavera passada i que va nàixer per a donar resposta a les necessitats sobrevingudes que la crisi, derivada de la COVID-19, va portar a la ciutat de Torrent.

 

Folgado ha afirmat que, “una vegada més, el govern de PSOE i Cs passa per damunt dels acords en Ple unànimement i menysprea les aportacions de l'oposició per a millorar la qualitat de vida dels quals pitjor ho estan passant”. La Portaveu popular ha recordat que aquestes propostes ja van ser reclamades per ella el mes d'agost passat, concretament el relatiu a Torrent Et Beca, ja que aquest estiu podia haver-se implementat, donant una oportunitat laboral estival als estudiants de Torrent, i va ser desaprofitada.

 

Quant a la creació d'una borsa d'ocupació social, els populars lamenten que tampoc el govern PSOE-Cs ha previst una partida pressupostària que permeta posar-la en funcionament. Les actuals borses d'ocupació social, constituïdes en 2016, estan esgotades o a punt, encara que es desconeix el seu estat real ja que existeix nul·la transparència quant a la seua situació, apunta el PP. Amb aquesta borsa, els ciutadans més afectats per la crisi econòmica, derivada de la sanitària, podrien veure un raig de llum en la seua situació laboral, per un temps determinat, o recuperar la seua dinàmica en el mercat laboral.   

 

Incompliment dels acords del Ple

 

Aquesta actitud de menyspreu al Ple municipal, segons denúncia la líder popular, “no és una cosa nova, ja que l'Alcalde, en més d'una sessió plenària ha afirmat que el que s'aprova en Ple no significa que es vaja a realitzar si no hi ha consignació pressupostària; perquè precisament, les nostres esmenes pretenien que el pressupost per a 2021 dotarà crèdit per a complir els acords en Ple, i PSOE i Cs ho han denegat”.

 

 

Pressupost no negociat i PAM 2021

 

Els populars també condemnen la nul·la capacitat de l'equip de govern per a negociar els pressupostos de l'any 2021. En aquest sentit, Amparo Folgado denuncia que no sols han sigut rebutjades les esmenes del Grup Popular, sinó que, a més, en la preparació del Pressupost, l'equip de govern no ha contactat ni una sola vegada amb l'oposició, almenys amb el PP, de manera que queda patent l'escassa voluntat de consensuar els comptes municipals, per part del govern. 

 

Al fil de les paraules del regidor encarregat de Pressupostos de crear un nou Pla d'Actuació Municipal (PAM) per a 2021, els populars han advertit que el seu suport a aquest quedarà condicionat al fet que s'haja complit la totalitat del PAM 2020, cosa que encara no ha tingut lloc. Bona mostra d'això és la no posada en marxa, encara, del programa Torrent Et Beca o la creació de la borsa d'ocupació social.

Comentari

Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.238.174.50

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.